ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: 68χρονος έδωσε ζωή με το θάνατό του σε συνανθρώπους του

Ζάκυνθος: 68χρονος έδωσε ζωή με το θάνατό του σε συνανθρώπους του

Ζάκυνθος: Ζωή με το θάνατό του έδωσε ένας 68χρονος που διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός

Ζωή στους συνανθρώπους του έδωσε ένας 68χρονος άνδρας που διαγνώστηκε κλινικά νεκρός ενώ νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου:

«Σήμερα, Τρίτη 29-08-2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων, που προσφέρθηκαν από 64χρονο δότη, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπουςμας.

Ευχαριστεί και συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ και του Αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου μας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου, για την συμμετοχή και άψογη ανταπόκριση στην όλη διαδικασία.

Επίσης ευχαριστεί τις Χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την λήψη των πνευμόνων και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Πατρών και Ιωαννίνων για την λήψη των νεφρών.

Τα μοσχεύματα πνευμόνων και των νεφρών μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Ο γενικός συντονισμός έγινε από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και η διαδικασία τελούσε υπό την αιγίδα της Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ.».

Διαβάστε επίσης:

Το TikTok προσέφερε 200.000 ευρώ στον Ε.Ε.Σ. προς ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της χώρας

Κρήτη: «Ο Νίκος έγραψε το όνομά του, ζούμε ένα θαύμα» λέει o πατέρας του 29χρονου

Χανιά: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί - Κατηγορούνται για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος