ΕΛΛΑΔΑ

Τήνος: «Πέσανε πολλοί κεραυνοί μαζεμένοι» - Συντετριμμένη η οικογένεια του 3χρονου

Τήνος: «Πέσανε πολλοί κεραυνοί μαζεμένοι» - Συντετριμμένη η οικογένεια του 3χρονου

Ο παππούς του 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι στην Τήνο είχε χάσει πρόσφατα τη σύζυγο του σε ηλικία 60 ετών - Συγκλονίζει η μαρτυρία του

Την απώλεια του μικρού Τζιοβάνι ο οποίος πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι, θρηνεί από χθες, Τρίτη, ολόκληρη η Τήνος.

Σήμερα, Τετάρτη, τελέστηκε η κηδεία του 3χρονου αγοριούμε τους γονείς του να αποτελούν τραγικές φιγούρες, ενώ στο πλάι τους βρέθηκαν φίλοι και συγγενείς.

Στην εκπομπή Live News στο MEGA μίλησε και ο παππούς του παιδιού, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε πω η οικογένεια έχασε πριν 40 ημέρες την γιαγιά τους και σύζυγό του.

«Η γυναίκα μου είχε πρόβλημα υγείας, ήταν 60 χρονών πολύ νέα. Έπεσαν πολλοί κεραυνοί μαζεμένοι, μαζεμένοι που δεν συμβαίνει εύκολα αυτό σε εμάς» δήλωσε.

Παράλληλα μίλησε και για την απόφαση του πατέρα του παιδιού να καλέσει την ΕΛ.ΑΣ.

«Ήταν δύο παιδάκια, που είναι δύο αδελφάκια. Τα είχε μία κοπέλα. Είχαν πάρει μία κοπέλα στο σπίτι και τα είχε η κοπέλα αυτή. Την ώρα αυτή τους είχε και έτρωγαν σταφύλι. Εγώ τους βρήκα στο Κέντρο Υγείας όταν ήρθαν. Τα παιδιά δεν ήταν σε κατάσταση για να μιλήσουν. Το κατέβασε η κοπέλα στον μπαμπά του και έτρεξε στην αστυνομία που η αστυνομία είναι στα 10 μέτρα από εμάς, από το σπίτι τους. Το πήγε εκεί μήπως κάποιος αστυνομικός, κάποιος ξέρει από πρώτες βοήθειες, ήταν μια λύση της στιγμής επειδή το αστυνομικό τμήμα είναι δίπλα. Το έβαλαν σε ένα περιπολικό μέσα και έφυγαν ολοταχώς, με τις σειρήνες. Έτρεξαν, πήγαν στο κέντρο υγείας, όσο πιο γρήγορα γινόταν».

«Από χθες ολόκληρο το νησί πενθεί, αυτή τη στιγμή στέλνουμε στην τελευταία του κατοικία τον μικρό Τζιοβάνι. Εγώ είμαι καλός φίλος με τον μπαμπά του και τον παππού του. Έχουν κλείσει όλα τα μαγαζιά στο νησί μας...» δήλωσε φανερά συγκινημένος ο ΟΙ οικογενειακός φίλος της οικογένειας στο MEGA.

«Το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω» - Συγκλονίζει η μητέρα του 3χρονου

«Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω», είναι τα πρώτα λόγια της συντετριμένης μητέρας του 3χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην Τήνο.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης, όταν μικρό αγοράκι τρώει αμέριμνο σταφύλι στην κατοικία της οικογένειας και αφνικά καταρρέει μπροστά στη νταντά που το πρόσεχε.

Δύο ρώγες από σταφύλι είχαν σφηνωθεί στο λαιμό του παιδιού με αποτέλεσμα να χάσει σφυγμό.

«Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας», είπε η μητέρα του 3χρονου παιδιού.

Βλέποντας το παιδί να πνίγεται μπροστά της η νταντά ακαριαία ειδοποιεί τον πατέρα του τρίχρονου, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην επιχείρηση που διατηρεί με ποδήλατα.

«Ο άντρας μου, το μαγαζί του είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί και μετά πήγε στην αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω».

Τα δραματικά αυτά λεπτά και με το παιδί να έχει χάσει σφυγμό. Ο πατέρας σε κατάσταση αμόκ το μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται μια ανάσα από το σπίτι. Ζητά βοήθεια από τους αστυνομικούς οι οποίοι πέφτουν πάνω στο παιδί και με μαλάξεις αρχίζουν να βγάζουν από το στόμα του παιδιού ρώγες από σταφύλι.

Περιπολικό μεταφέρει στη συνέχεια το παιδί στο Κέντρο Υγείας του νησιού, εκεί όπου παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

«Το παιδί δεν ανέπνεε» - Καρέ καρέ οι δραματικές προσπάθειες των γιατρών να μείνει στη ζωή

Τις δραματικές προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή το παιδί περιέγραψε καρέ καρέ, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης.

«Το παιδάκι μάς το έφερε η Αστυνομία, δεν υπήρξε κλήση στο ΕΚΑΒ. Οι πρώτες στιγμές ανάνηψης έγιναν από την Αστυνομία, όπου τού αφαιρέθηκαν δύο ρώγες σταφυλιού. Όμως, είχε κι άλλες στην αναπνευστική οδό, όπως απεδείχθη. Μία ρώγα είναι σίγουρα σφηνωμένη μέσα, ενώ βγάλαμε άλλη μία· έφεραν το παιδί σε εμάς στις 09:02 χωρίς τις αισθήσεις του. Δεν ανέπνεε και δεν είχε καμία αντίδραση. Ξέρετε, είναι κρίσιμο να αναφέρουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, αν περάσει ο χρόνος των τεσσάρων λεπτών, δυστυχώς είναι αργά. Τα πρώτα τέσσερα λεπτά είναι πολύ σημαντικά», αναφέρει ο κ. Βασιλάκης.

Για να προσθέσει: «Οι άνθρωποι μένουν δίπλα στο αστυνομικό τμήμα, οπότε πήγαν αμέσως εκεί. Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προσπάθειες από εκπαιδευμένα στελέχη. Το παιδάκι ήλθε και πάνω του έπεσαν δύο παιδίατροι, ένας καρδιολόγος και τέσσερις αγροτικοί ιατροί, που επιχειρούσαν επί μία ώρα. Πραγματικά είναι κρίμα, γιατί μιλάμε για ένα παιδάκι 3 ετών».

«Διαπιστώθηκαν χρόνια και οξέα ευρήματα, αναμένονται στοχευμένες ιστολογικές εξετάσεις»

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής, κ. Σωκράτης Τσαντίρης, που έχει αναλάβει τη νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού, μιλώντας στο newsbomb.gr, αναφέρει: «Το παιδάκι εξετάσθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Διαπιστώθηκαν κάποια χρόνια και οξέα ευρήματα και αναμένονται στοχευμένες ιστολογικές εξετάσεις».