ΕΛΛΑΔΑ

Τήνος: Ξύπνησαν μνήμες για τους γονείς του μικρού Γιάννη που πνίγηκε από αρακά

Τήνος: Ξύπνησαν μνήμες για τους γονείς του μικρού Γιάννη που πνίγηκε από αρακά
GLOMEX - MEGA

Συγκλονίζουν οι γονείς του μόλις 2,5 ετών Γιαννάκη που έφυγε από τη ζωή το 2019 από πνιγμό με αρακά στον παιδικό σταθμό. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στη Δικαιοσύνη

Ο πνιγμός του μικρού αγοριού στην Τήνο από σταφύλι ξύπνησε στενάγχωρες μνήμες στην οικογένεια του 2,5 ετών Γιαννάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019 όταν πνίγηκε στον παιδικό σταθμό από αρακά.

Οι γονείς του 4 χρόνια μετά μιλούν στο MEGA για όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν εκείνη την ημέρα, όπου έχασαν το παιδί τους.

Η κυρία Αντωνία είχε στείλει στις 15 Οκτωβρίου 2019 τον γιο της στον παιδικό σταθμό για να πάει στη δουλειά της. Λίγες ώρες μετά δέχθηκε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα ο πατέρας, με το οποίο τους άλλαξε όλη η ζωή.

«Με παίρνουν τηλέφωνο από τον παιδικό και μου λένε το παιδί πνίγεται, έπαθε ανακοπή. Μία ταραγμένη πρέπει να ήταν η δασκάλα του. Μου λένε τρέξτε στο Παίδων», αναφέρει ο πατέρας, Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

Η μητέρα περιγράφει: «Βγαίνει η γιατρός μαζί με 5-6 άτομα που προσπαθούσαν να συνεφέρουν τον Γιάννη, με πιάνει από το χέρι γιατί ήμουν σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που είχε συμβεί στο παιδί μου, μου λέει ο γιος σας είχε θέληση για ζωή».

«Μας ενημερώνουν ότι το παιδί έφτασε πάνω νεκρό. Το ΕΚΑΒ που πήγε στον παιδικό σταθμό το βρήκε το παιδί τελειωμένο. Ήταν νεκρό. Είχε κάνει και εμετό, ό,τι είχε το είχε βγάλει», δήλωσε ο πατέρας.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής έδειχναν πως δεν είχε επιβεβαιωθεί η παρουσία ξένου σώματος. Η καρδιοαναπνευστική ανακοπή ωστόσο συνέβη κατά τη σίτιση του παιδιού και έθετε την υποψία για εισρόφηση που προηγήθηκε της ανακοπής.

Η μητέρα ξέσπασε λέγοντας ότι «Την αλήθεια δεν την ξέρουμε, ούτε να μας πάρουν ένα τηλέφωνο να μας πουν. Κρύβονται» ενώ τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει την υπεύθυνη του παιδικού σταθμού να αλέθει όλα τα γεύματα του μικρού Γιάννη:

«Της είχα πει ότι ο Γιάννης είναι 27 μηνών, δεν τρώει τόσο πολύ λαχανικά, τα τρώει αλεσμένα, μεγάλη προσοχή στο φαγητό. Και μου λέει ότι εκείνη τη μέρα ο Γιάννης έτρωγε αρακά. Της λέω δεν σας είχα πει ότι δεν πρέπει να δώσετε αρακά στο παιδί;».

Αναφερόμενοι στο άτυχο παιδάκι στην Τήνο δήλωσαν: «Ξύπνησαν πάλι μνήμες. Σκέφτομαι αυτούς τους γονείς. Να τους δώσει η Παναγία δύναμη. Να ξέρουν ότι το παιδάκι τους είναι αγγελάκι».

Ο παιδικός σταθμός πήρε άδεια μετά τον χαμό του παιδιού

Όπως αναφέρουν οι γονείς μιλώντας στο MEGA αν και ο παιδικός σταθμός φέρεται να είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον χαμό του παιδιού τους, ο οποίος τότε δεν είχε άδεια λειτουργίας, αργότερα την πήρε.

«Την άδεια λειτουργίας ο παιδικός σταθμός την πήρε μετά από τον χαμό του παιδιού μου. Για δύο χρόνια δεν είχε άδεια», είπε η μητέρα.

«Δεν ξέρουμε εάν ήταν αρακάς γιατί όταν πήγαμε το παιδί είχε κάνει εμετό. Έδωσε οδηγίες το ΕΚΑΒ αλλά έγιναν σε δεύτερο χρόνο, μετά τα 4 λεπτά», ανέφερε ο πατέρας.

Όπως είπε η μητέρα του παιδιού, ο Γιάννης, το μικρό παιδάκι, είχε μαυρίσει όταν έγιναν οι προσπάθειες να το σώσουν.

«Ο άνθρωπος από το ΕΚΑΒ βοήθησε πάρα πολύ. Μου είπε πως το παιδί μου ήταν ήδη νεκρό όταν πήγε στο Παίδων. Η καρδιά επανήλθε όταν πήγε στο Παίδων αλλά δεν είχε οξυγόνο στο κεφάλι», είπε.

«Πήρα την νύφη μου κατευθείαν και το συζητάγαμε μόλις έγινε (σ.σ πνιγμός στην Τήνο). Εύχομαι να τους δώσει ο Θεός πολλή δύναμη. Δεν φεύγει μόνο το παιδί, είναι και η οικογένεια πίσω. Έχουμε άλλο ένα κοριτσάκι 18 ετών και άλλο ένα κοριτσάκι μετά τον Γιάννη», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο πατέρας, τους έλεγαν πως το παιδί είχε κάποιο άλλο πρόβλημα ενώ η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

«Υπάρχει δικαστήριο με τη δήμαρχο, η οποία ήξερε για τον παιδικό σταθμό πως δεν υπήρχε άδειας. Πληρώνουμε, πάμε για δουλειά και απαιτούμε να πάρουμε το παιδί μας πίσω, όχι να μας το φέρουν νεκρό. Δύναμη σε αυτούς τους γονείς», είπε η μητέρα.