ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Αγοραστός: Επτά οι επικίνδυνες περιοχές στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία Daniel
Eurokinissi

Στις πιο δύσκολες περιοχές λόγω της κακοκαιρίας Daniel αναφέρθηκε ο Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας ότι ακόμη δεν ξέρει κανείς πόσοι είναι οι αγνοούμενοι 

Για την κακοκαιρία Daniel που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι, να έχουν εγκλωβιστεί αρκετοί κάτοικοι και να είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων μίλησε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Καλογριαννά, το Ριζοβούνι το Καματερό, η Μεταμόρφωση, ο Κοσκινάς, η Μαραθέα και ο Βλοχός, όπου θα επιχειρήσουν πολλές δυνάμεις σήμερα, χωρίς να σταματάνε να επιχειρούν στα άλλα που είναι ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φαρκαδόνα και διάφορα άλλα χωριά, τα οποία χρειάζονται στο δήμο, σε δήμους της Καρδίτσας. Και βέβαια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια της προσωρινής αποκατάστασης κάποιων δρόμων με δεκάδες μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαμόρφωσης μιας των δρόμων».

Όσο για την στάθμη του Πηνειού, ο κ. Αγοραστός είπε: «Έχει σταθεροποιηθεί, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού».

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι ακόμη δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Daniel.