ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Έσπασε το Δέλτα του Πηνειού και απειλούνται χωριά - «Το νερό δεν μαζεύεται»

plymmira
Photo: Εurokinissi

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λάρισα όπου έσπασε φράγμα στο Δέλτα του Πηνειού.

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζει η Λάρισα καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πριν από λίγη ώρα έσπασε φράγμα στο Δέλτα του Πηνειού και το νερό κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Κουλούρα και τα Nέα Μεσάγκαλα και ο κίνδυνος να σημειωθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και εκεί είναι πλέον ορατός.

Σύμφωνα το ethnos.gr ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, αργά το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου έσπασε φράγμα στο Δέλτα του Πηνειού και το νερό ανεβαίνει απειλητικά προς τον οικισμό Κουλούρα και τα Nέα Μεσάγκαλα που βρίσκονται στην παραλία.

Πρωτοφανή γεγονότα

«Μέχρι το απόγευμα η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη αλλά ήταν υπό έλεγχο για το χωριό μας. Όμως, εδώ και 2-3 ώρες έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Έχει ανοίξει το Δέλτα του Πηνειού σε μεγάλη απόσταση. Το νερό δε μαζεύεται», σημειώνει και προσθέτει:

«Πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Το νερό έχει πλημμυρίσει μία στάνη και μία μεγάλη έκταση της παραλίας και του δρόμου στην περιοχή Κουλούρα και προχωράει. Τώρα που σας μιλάω γεμίζει ένα μικρό χείμαρρο που είναι εδώ κοντά σε μας. Αν πλημμυρίσει και ο χείμαρρος δεν υπάρχει άλλο φυσικό εμπόδιο. Το νερό θα περάσει προς το χωριό».

Παράλληλα, η επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων θα είναι ολονύχτια. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε στην ΕΡΤ πως πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η διάσωση, με πλωτά μέσα, 10 ατόμων (ανάμεσά τους τρία μικρά παιδιά) στον Άγιο Θωμά.