ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες: Αντλιοστάσιο στην Καρδίτσα δεν λειτούργησε - Εικόνες αποκάλυψης σε όλη την περιοχή

Πλημμύρες: Αντλιοστάσιο στην Καρδίτσα δεν λειτούργησε - Εικόνες αποκάλυψης σε όλη την περιοχή
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Πλημμύρες: Αδιανόητες είναι οι εικόνες που καταγράφονται στα χωριά της Καρδίτσας μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή. Χωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές, επικίνδυνα τα λιμνάζοντα νερά και απόγνωση για τις καταστροφές. Καταγγελία για το αντλιοστάσιο που δεν λειτούργησε.

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζουν τα περισσότερα χωριά στην περιοχή της Καρδίτσας, τα οποία χτυπήθηκαν από τις φονικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Στο χωριό Βλοχός οι κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο, ενώ όπως συμβαίνει και σε δεκάδες άλλα χωριά δεν υπάρχει ρεύμα και νερό εδώ και ημέρες. Παράλληλα, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα είναι σε θέση να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ο φωτογραφικός φακός του Λευτέρη Παρτσάλη, έχει καταγράψει τις εικόνες θλίψης από την ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα το χωριό Κοσκινά.

Η Καρδίτσα χτυπήθηκε δεύτερη φορά μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού το 2020, ωστόσο, φαίνεται πως αρκετά από τα έργα που εξαγγέλθηκαν ή κατασκευάστηκαν με αφορμή εκείνη την κακοκαιρία, είτε δεν ολοκληρώθηκαν, είτε δεν ήταν λειτουργικά. Χαρακτηριστική περίπτωση η καταγγελία των κατοίκων στο χωριό Μαραθέα, όπου κατασκευάστηκε αντλιοστάσιο, το οποίο όμως δεν λειτούργησε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το σύγχρονο αντλιοστάσιο με τις πέντε τουρμπίνες δεν μπόρεσε να λειτουργήσει καθώς δύο ή τρεις τουρμπίνες ήταν ήδη μη λειτουργικές ενώ με το πέρασμα της κακοκαιρίες διακόπηκε το ρεύμα και έτσι δεν λειτούργησαν ούτε οι υπόλοιπες. Το αντλιοστάσιο, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν είχε γεννήτρια όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή.

Την ίδια ώρα, τα λιμνάζοντα ύδατα αποτελούν μια υγειονομική βόμβα όχι μόνο για τους κατοίκους στην Καρδίτσα αλλά για όλη τη Θεσσαλία που έχει πληγεί βάναυσα από τις πλημμύρες. Οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να μην πίνουν ούτε νερό από τις βρύσες ενώ γίνονται προσπάθειες για να αρχίσουν να απομακρύνονται νεκρά ζώα αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελέσει εστία μόλυνσης.