ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες: Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ με το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη – Κανείς δεν παίρνει ευθύνη

Πλημμύρες: Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ με το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη – Κανείς δεν παίρνει ευθύνη
EUROKINISSI.

Σε «μπαλάκι» έχουν μετατραπεί οι ευθύνες για την παρέμβαση –από ανθρώπινο χέρι– στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, η οποία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις περιοχές της Καρδίτσας, μετά το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Daniel. Η θέση των αρμόδιων οργάνων μέσω του Newsbomb.gr.

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κώστα Νούσιου, ο οποίος ανέφερε ότι «υπήρξαν παρεμβάσεις σε αναχώματα ποταμών που οδήγησαν σε εκτροπή των νερών», με αποκορύφωμα την παρέμβαση στο ανάχωμα του Καλέντζη. Όμως, προσέθεσε ότι αν και έδωσε έγκριση, το έπραξε κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Παλαμά, Γιώργου Σακελλαρίου.

Το «γαϊτανάκι» συνεχίζεται, καθώς φαίνεται ότι κανείς δεν θέλει να αναλάβει την τελική ευθύνη. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισε στη σημερινή του ενημέρωση (15/09) ότι «δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών», παρ’ ότι άπαντες αναζητούν τους υπαίτιους της καταστροφής από τις πλημμύρες.

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, τονίζοντας ότι «πόσο άλλο να εξαντλήσουμε το θέμα; Προσωπικά, δεν κατηγόρησα κανέναν. Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε μία δήλωση, μετά έκανε μία άλλη και τελείωσε η υπόθεση. Πρέπει να καταλάβετε ότι για εμάς, προέχει να σταματήσει αυτή η διαμάχη», μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Δεν θέλω να δώσω συνέχεια»

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «με τον κ. Νούσιο αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό, να προσφέρουμε ό,τι και όσο περισσότερο μπορούμε στον κόσμο του χωριού. Δεν έχει νόημα να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση. Ήταν ένα ανάχωμα και έσπασε». Ακόμη, γνωστοποίησε ότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής ύστερα από το σφοδρό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστα Νούσιος, δεν ήθελε να απαντήσει αναφορικά με το ζήτημα, σε απόπειρα του Newsbomb.gr για επικοινωνία.

«Οι άνθρωποι της Περιφέρειας έλαβαν ένα θάρρος και έκοψαν το ανάχωμα στα καλά καθούμενα»

«Ο Βάιος Τζιώτας έκοψε το ανάχωμα, ο οποίος είναι συνεργάτης του Κώστα Νούσιου και κάτοικος Παλαμά. Αυτοί έλαβαν ένα θάρρος (σ.σ. οι άνθρωποι της Περιφέρειας) επειδή νομίζουν ότι είναι τοπικοί άρχοντες του νομού και έκοψαν ένα ανάχωμα στα καλά καθούμενα, για να κάνουν εκτροπή του ποταμού Καλέντζη.

Όμως, δεν ήξεραν –επειδή είναι άσχετοι– ότι το νερό είναι πάρα πολύ και θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα μέσα στη λεκάνη και επίσης, δεν γνώριζαν ότι ο Παλαμάς, η Μεταμόρφωση και ο Βλοχός περικλείονται από αναχώματα και δεν υπάρχει δυνατότητα για το νερό να πάει προς τον Πηνειό, παρά μόνο με τη χρήση αντλιοστασίου», τόνισε αρχικά ο εργολήπτης, Γιάννης Θωμάς, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Ο Βάιος Τζιώτας βρισκόταν σε επιφυλακή εκείνο το βράδυ, με μηχάνημα. Υπάρχει και φωτογραφία στο Facebook. Στη Μεταμόρφωση, υπήρξε άλλο μηχάνημα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ολόκληρο σύστημα, δεν είναι τυχαίο. Σπάζουν αναχώματα για πλάκα, δεν τούς ενδιαφέρει. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή και κάποια στιγμή αποφάσισα να μιλήσω», τόνισε.

«Όλα τα αναχώματα είναι ασυντήρητα»

«Ο πατέρας μου ήταν επίσης εργολήπτης και γνωρίζω εκείνα τα μέρη από 10 χρονών, δε μπορούν να με κοροϊδέψουν. Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Αυτό που ήθελαν, ήταν αφενός να σπάσουν το φράγμα του ποταμού Καλέντζη για να χαλαρώσει και να μην αδειάσει στην Καρδίτσα και αφετέρου, να μην πάει στον Πηνειό το βράδυ και πνιγεί η Λάρισα. Όλα έγιναν για να γλυτώσουν τον (σ.σ. Κώστα) Αγοραστό· έχουν “φάει” όλα τα χρήματα του “Ιανού”, υπήρξαν απευθείας αναθέσεις των κολλητών. Αντί να αναλάβουν την ευθύνη και να παραιτηθούν, επιρρίπτουν ευθύνες αλλού. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο, είναι απαράδεκτοι», ολοκλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις