ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα - Πατέρας 20χρονης: «Λέγαμε πόσο σοβαρή να είναι μια αμυγδαλίτιδα; - Μας ξεγέλασαν»

Ιωάννινα - Πατέρας 20χρονης: «Λέγαμε πόσο σοβαρή να είναι μια αμυγδαλίτιδα; - Μας ξεγέλασαν»

Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης που έχασε τη ζωή της στα Ιωάννινα με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τον αναπάντεχο θάνατο της 20χρονης που εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας αναζητούν οι γονείς της.

Συντετριμμένος μίλησε στην εκπομπή «Live News», ο πατέρας της άτυχης 20χρονης, Μανώλης Μερεός, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως έχασε την κόρη του.

«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα. Για αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;».

Ο πατέρας της 20χρονης ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς τους κόρης του, αλλά δεν ήταν πολύ εύκολη αυτή.

Μάλιστα, ο κ. Μερέος είπε ότι κάποια στιγμή τους είχαν χαρακτηρίσει ενοχλητικούς, γιατί καλούσαν τακτικά στο νοσοκομείο.

Στην συνέχεια ο πατέρας σημείωσε ότι ο πρώτος ιατροδικαστής διέγνωσε ότι η 20χρονη φοιτήτρια «έφυγε» από την αμυγδαλίτιδα, αλλά τόνισε ότι θα πάρει χρόνο ώστε να μάθουν με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου της κόρης τους.

Καταλήγοντας ο πατέρας της 20χρονης υπογράμμισε: «Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους, όταν ακούν ότι δεν είναι καλά. Να τρέχουν κοντά τους, γιατί εμένα με ξεγέλασαν και μου έλεγαν ότι το παιδί μου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αυτή είναι η συμβουλή μου, αυτό έχω καταλάβει από όλη αυτή την τραγωδία».

Τι έδειξε η νεκροψία

Ολόκληρο το σύστημα οργάνων του σώματος της 20χρονης κατέρρευσε από την αμυγδαλίτιδα, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

«Έχουμε αναγνωρίσει την οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα για την οποία και εισήχθη στο νοσοκομείο. Η οποία φαίνεται ότι ουσιαστικά προκάλεσε μία συστηματική κατάρρευση σχεδόν όλων των οργανικών συστημάτων με αποτέλεσμα τον θάνατο της νεαρής», δήλωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Η οικογένεια της 20χρονης Βούλας από τη Χίο όρισε τεχνικό σύμβουλο και αναμένουν να δουν τι στοιχεία θα προκύψουν από τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

«Έπαθε ανακοπή καρδιάς και επί 45 λεπτά έγιναν τεράστιες προσπάθειες από την πλευρά των γιατρών της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων με ΚΑΡΠΑ, αναζωογόνηση, με διασωλήνωση, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατόν να παραμείνει στη ζωή», δήλωσε ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλης.

«Θα πρέπει να μελετηθεί φυσικά τα αποτελέσματα της νεκροτομής στα εργαστηριακά, να έχουμε αποτελέσματα από ιστοπαθολογικές, τοξικολογικές και φυσικά να δούμε και την κλινική πορεία της ασθενούς για να δούμε αν έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν», δήλωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Επί εννέα ημέρες έμεινε μέσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων η 20χρονη φοιτήτρια με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας.

Υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση.

Οι γιατροί, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης κοπέλας, τους είχαν δώσει την εικόνα μίας ιογενής πάθησης που θα έκανε τον κύκλο της.

«Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μία απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό και μέσα σε εννέα μέρες το παιδί μας χάθηκε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό».