ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ για την αισχροκέρδεια

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ για την αισχροκέρδεια

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος για... ολομέτωπη σύγκρουση με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας

Για την ακρίβεια και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στη χώρα μας, ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

«Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι μόνο ελληνικό. Ούτε αυτό είναι δικαιολογία για να μην αντιμετωπιστεί ριζικά.

Αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπους.

Ο πρώτος είναι επιδερμικός, έχει να κάνει με τα επιδόματα που δίνουμε. Δεν είναι όμως δομική λύση. Αυτή στηρίζεται σε δύο πυλώνες.

Ο πρώτος είναι η αύξηση του εισοδήματος. Έγινε μέσω μείωσης φόρων αλλά τώρα θα γίνει μέσω αύξησης μισθών. Έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις για τη μόνιμη αύξηση του εισοδήματος. Επιμένω γιατί η ακρίβεια θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, αλλά οι μισθοί θα αυξηθούν.

Η δεύτερη σημαντική παρέμβαση έχει να κάνει με τη λειτουργία της αγοράς. Έχουμε πλέον τη ΔΙΜΕΑ για να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια που θα την πολεμήσουμε με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα.

Στο ζήτημα αυτό θα επιμείνω. Έχουμε τη δυνατότητα να ερευνούμε αν οι αυξήσεις είναι δικαιολογημένες. Η αγροτική παραγωγή στη Θεσσαλία επλήγη αλλά τα οπωροκηπευτικά ήταν λίγα. Αν κάποιος πάει να πατήσει πάνω σε αυτό, θα πρέπει να τον βρούμε και να τον τσακίσουμε, για να το πω απλά.

Δεν είναι εύκολος ο αγώνας αυτός. Απαιτεί συγκρούσεις τις οποίες είμαι διατεθειμένος να κάνω.

Έχουμε βάλει πολλά πρόστιμα σε μεγάλες εταιρίες για πλασματικές εκπτώσεις. Δεν δέχομαι την κοροϊδία του καταναλωτή. Δεν είναι εύκολο να κερδίσουμε τη μάχη, αλλά θα τη δώσουμε με όλα τα εργαλεία μας.

Ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλος είσαι, το κράτος θα είναι αμείλικτο», σχολίασε ο πρωθυπουργός.