ΕΛΛΑΔΑ

Τήνος: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα – Η διαφορά στην αντίδραση του πληρώματος του πλοίου

Τήνος: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα – Η διαφορά στην αντίδραση του πληρώματος του πλοίου

Τήνος: Το μεσημέρι της Δευτέρας εκτυλίχθηκαν σκηνές που έφεραν στο μυαλό όλων τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη, όταν μία γυναίκα έπεσε στο λιμάνι κατά την επιβίβαση σε πλοίο, με τη σύγκριση να είναι συντριπτική για το πλήρωμα του Blue Horizon.

Νωπές είναι οι μνήμες από τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στον Πειραιά, όταν τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon με το πλοίο να είναι εν κινήσει, μόλις είχε βάλει μπρος τις μηχανές και είχε λύσει κάβους. Ένα παρόμοιο περιστατικό, με εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση και κατάληξη, εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα (18/9) στο λιμάνι της Τήνου.

Κατά τη διάρκεια επιβίβασης σε πλοίο, μία γυναίκα ηλικιωμένη έπεσε στη θάλασσα. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως αυτό έγινε λόγω των θυελλωδών ανέμων, όμως, αυτό που έχει σημασία, είναι το τι ακολούθησε μόλις η γυναίκα βρέθηκε στο νερό.

Στο λιμάνι υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τη διάσωσή της. Συγκεκριμένα, ο ύπαρχος του πλοίου, ένας λιμενικός και ένας καβοδέτης βούτηξαν στη θάλασσα για να τη σώσουν, απευθείας μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί.

Με συλλογική προσπάθεια, κατάφεραν να ανασύρουν σώα τη γυναίκα. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δήλωσε καλά στην υγεία της, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του εγκεκριμένου του δρομολογίου.