ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Το Newsbomb.gr στη μεγάλη συναυλία για την κλιματική αλλαγή

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Το Newsbomb.gr στη μεγάλη συναυλία για την κλιματικη αλλαγή
Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στο κατάμεστο Ηρώδειο.
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Φαντασμαγορικό υπερθέαμα με διδακτικό περιεχόμενο η μεγάλη συναυλία για το περιβάλλον που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο κατάμεστο Ηρώδειο - Τι είπαν στην κάμερα του Newsbomb.gr o Dr. Αντώνιος Αυγερινός, o Kωνσταντίνος Αργυρός, ο Πασχάλης Τόνιος και ο Γιώργος Σταμάτης

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε μια μεγάλη συναυλία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή στο Ηρώδειο.

Πρόκειται για μια πολυπληθή παραγωγή με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, συμφωνικής ορχήστρας και 400 χορωδών, που θα ενώσουν την φωνή τους σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση ήταν βασισμένη στο πρωτότυπο έργο «Μητέρα Γη Συγνώμη» του αναγνωρισμένου συνθέτη Πασχάλη Τόνιου, όπου η ποίηση μεγάλων ποιητών μεταφέρει τον προβληματισμό για την Φύση και τη σχέση της με τον άνθρωπο. Αφηγητής ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Αλέξης Κωστάλας.

Εκτός από κομμάτια του Πασχάλη Τόνιου, στα οποία ένωσε τη φωνή του με τη Σόνια Θεοδωρίδου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός ερμήνευσε και δύο από τις μεγάλες προσωπικές επιτυχίες του, τα «Αθήνα Μου» και «Ελεύθερος», δύο τραγούδια με ιδιαίτερο νόημα και έντονο ελληνικό ηχόχρωμα.

Πλήθος κόσμου στη συναυλία του στο Ηρώδειο

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στο κατάμεστο Ηρώδειο. Διακεκριμένοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους και εντυπωσίασαν το κοινό. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η υψίφωνος Βανέσα Καλκάνη, η Σοφία Σπυράτου και ο Γρηγόρης Βαλτινός συμμετείχαν συναυλία.

Σημειώνεται ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη συναυλία.

Στο κοινό βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Μαριάννα Λάτση, ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σταμάτης, ο Παναγιώτης Στάθης και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

Η μεγάλη αυτή συναυλία του Ε.Ε.Σ. ήταν μία σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων, όχι μόνο για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για την έγκαιρη αντιμετώπιση των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από αυτήν.

Λαμβάνοντας δε υπόψιν ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης επιφέρουν τεράστια ανθρωπιστικά προβλήματα στις φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες χρειάζεται μια ανάλογη συλλογική προσπάθεια πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων για την αντιμετώπισή της. Ο Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσει να έχει ως βασικό πεδίο δράσης την κλιματική κρίση.

Dr. Αντώνιος Αυγερινός: «Ο ΕΕΣ εδώ και χρόνια έχει ως πρωτεύον πεδίο δράσης έχει την κλιματική αλλαγή»

«Είναι μία ιδιαίτερη εκδήλωση για τον Ερυθρό Σταυρό, μία εκδήλωση ευαισθητοποίησης, γιατί όχι και επαγρύπνησης όλων μας για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και επαγρύπνησης όλων μας για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και για την δυνατότητα αντιμετώπισης πρόληψης των δυνητικών κινδύνων που προέρχονται από την κλιματική αλλαγή. Ο ΕΕΣ εδώ και χρόνια έχει ως πρωτεύον πεδίο δράσης έχει την κλιματική αλλαγή», ανέφερε στην κάμερα του Newsbomb.gr ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

IMG_1658.jpg
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός με Σαμαρείτες του ΕΕΣNewsbomb.gr / Χάρης Γκίκας Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Πασχάλης Τόνιος: «Ελπίζουμε μέσα από την ποίηση και την μουσική να περνά ένα μήνυμα για την εποχή που ζούμε»

«Είμαστε στο Ηρώδειο για να παρουσιάσουμε το έργο που αναφέρεται στο περιβάλλον "Μητέρα Γη Συγγνώμη" ποίηση και μουσική για την κλιματική αλλαγή. Την πρωτοβουλία την είχε ο ΕΕΣ να παρουσιάσουμε το έργο μου, στη συνέχεια καλέσαμε και άλλους υπέροχους συναδέλφους. Χαιρόμαστε που παρουσιάζουμε αυτό το έργο, ελπίζουμε μέσα από την ποίηση και την μουσική του να περνά ένα ισχυρό μήνυμα για την εποχή που ζούμε», είπε ο αναγνωρισμένος συνθέτης Πασχάλης Τόνιος στην κάμερα του Newsbomb.gr.

IMG_1672.jpg
Ο συνθέτης Πασχάλης Τόνιος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος ΑυγερινόςNewsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Κωνσταντίνος Αργυρός: «Πρέπει να δίνουμε με τον δικό μας τρόπο οποιαδήποτε συμβολή ή αλληλεγγύη στο περιβάλλον μας»

«Είναι ανεκτίμητη η συμβολή του ΕΕΣ. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τραγουδιστά την αγάπη μας και την στήριξη μας εκεί που την έχουν ανάγκη. Όσοι ασχολούμαστε με το τραγούδι πρέπει να δίνουμε με τον δικό μας τρόπο οποιαδήποτε συμβολή ή αλληλεγγύη στο περιβάλλον μας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αργυρός στην κάμερα του Newsbomb.gr.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος ΑυγερινόςNewsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Γιώργος Σταμάτης: « Ο ΕΕΣ αρωγός για τον κάθε αδύναμο πολίτη»

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον ΕΕΣ. Είναι μία εκδήλωση στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, είναι αφιερωμένη στη “Μητέρα Γη” που όλοι πρέπει να προστατεύουμε. Ο ΕΕΣ και ο Πρόεδρος έχει δείξει μία μεγάλη κινητοποίηση όλα αυτά τα χρόνια, μία κινητοποίηση στο επίπεδο της ανάπτυξης του εθελοντισμού, την ανάπτυξη της προστασίας του περιβάλλοντος ταυτόχρονα στη διάσωση των συνανθρώπων μας στις φυσικές καταστροφές. Είμαστε εδώ για το στηρίξουμε, να περάσουμε το μήνυμα του εθελοντισμού και της ανθρωπιάς. Ο ΕΕΣ είναι τόσα χρόνια αρωγός για τον κάθε πολίτη, αδύναμο, ευάλωτο, είναι εκεί να του δώσει το χέρι βοηθείας που αναζητά», είπε ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σταμάτης στο Newsbomb.gr.

IMG_1669.jpg
Ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος ΑυγερινόςNewsbomb.gr / Χάρης Γκίκας