ΕΛΛΑΔΑ

Τήνος: «Ο αέρας με έριξε στο νερό» - Πώς σώθηκε η ηλικιωμένη που έπεσε στη θάλασσα

Τήνος: «Ο αέρας με έριξε στο νερό» - Πώς σώθηκε η ηλικιωμένη που έπεσε στη θάλασσα

Μία γυναίκα έπεσε μέσα στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου, με το πλήρωμα του πλοίου να κινητοποιείται άμεσα για να την σώσει βουτώντας μέσα στα νερά. 

Μία δυνατή ριπή αέρα ήταν αρκετή για να παρασύρει τη γυναίκα μαζί με τη βαλίτσα της από τον καταπέλτη μέσα στη θάλασσα, στην προσπάθειά της να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Η ηλικιωμένη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Ο αέρας με πήρε, ο αέρας με έριξε στο νερό. Γύρισε τη βαλίτσα και η βαλίτσα με πήρε από κάτω, δεν πρόλαβα να στηριχτώ σωστά. Ήμουν μόνη μου. Τρεις με τέσσερις άνθρωποι ήταν πάνω στη ράμπα εκείνη την στιγμή».

Το χρονικό του ατυχήματος

Ήταν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας λίγο μετά τις 15:00 όταν το πλοίο έκανε στάση στο λιμάνι της Τήνου, με προορισμό τον Πειραιά.

Η επιβίβαση ήταν ομαλή, μέχρι την στιγμή που επιβάτες και λιμενικοί διέκριναν μία αναστάτωση.

«Εγώ ήμουν περίπου στα 10 μέτρα λίγο πιο πίσω από το πλοίο. Είδα μία αναστάτωση γενικά από την αριστερή πλευρά στη ράμπα, έβλεπα κοιτούσαν στο νερό και μετά κάποιος φώναξε ότι είναι άνθρωπος στη θάλασσα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, ούτε είχα δει ποιος είναι, τι είναι, πού είναι», εξήγησε ο καβοδέτης του πλοίου.

Όπως είπε ο ίδιος στο MEGA, η 83χρονη γυναίκα κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. «Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Έπεσα κάτω, μπήκα στο βάθος που με έβγαλε το βάρος μου και ανέβηκα. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα, ήταν το σωσίβιό μου», είπε η 83χρονη.

«Έπεσα δίπλα της, την έπιασα κατευθείαν. Η αλήθεια είναι ότι κρατούσε μία βαλίτσα η κυρία, για αυτό λέω ήταν και εκείνη πάρα πολύ ψύχραιμη, κρατούσε μία βαλίτσα η οποία τη βοήθησε τουλάχιστον μέχρι αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα να μπορεί να σταθεί», ανέφερε ο καβοδέτης.

Όλη αυτήν τη διάρκεια, από τα μεγάφωνα του πλοίου συμβούλευαν τους επιβάτες να μην πανικοβληθούν και να παραμείνουν στη θέση τους.

«Ήμουν επάνω στην έξω μεριά του παραθύρου, στο μπαλκόνι. Αγχώθηκα, γιατί είχα στον νου μου, ήρθε στο μυαλό μου, αυτό που είχε γίνει με τον Αντώνη. Το σκεφτόμουν και λέω ελπίζω να τη σώσουν, φώναζαν και από πάνω σε εμάς, ‘σώστε την’ και ‘σώστε την’», σημείωσε επιβάτης του πλοίου.

«Την τραβήξαμε από το νερό, ήταν καλά στην υγεία της, κάτι εκδορές είχε μόνο στα χέρια. Αμέσως είχε ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ, ήταν μία οργανωμένη διαδικασία γενικά. Οι προϊστάμενοι, λιμενική Αρχή, τα παιδιά ήταν στο λεπτό, δύναμη περίπου δέκα άτομα, στο λιμάνι», πρόσθετε ο καβοδέτης.

Αφού η 83χρονη βγήκε στο λιμάνι, άντρες του λιμενικού την σκέπαζαν με μία κουβέρτα μέχρι να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

«Είμαι λίγο θαρραλέα. Εντάξει, όλα καλά. Σήμερα είμαι σπίτι μου, έπλυνα τα βρεγμένα μου. Ήταν ένα ευχάριστο ταξιδάκι πηγαίνοντας, ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος. Ευχαριστώ την Παναγία που μου έδωσε σωστές κινήσεις από μέρους μου».

Λίγα λεπτά αργότερα, δήλωσε πως ήταν καλά στην υγεία της και επιβιβάστηκε στο πλοίο αφού πρώτα ευχαρίστησε τον ύπαρχο, τον καβοδέτη και τους λιμενικούς που βούτηξαν και της έσωσαν τη ζωή.