ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στη Λούτσα: Περιμένουν να «μιλήσει» το πιστόλι του εγκλήματος που βρέθηκε στη Ραφήνα

loutsa

Ένα σημαντικό εύρημα που αναμένεται να ρίξει φως στην δολοφονία των 6 Τούρκων στην Λούτσα έχει στα χέρια της η αστυνομία.

Ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών εντοπίστηκε στη Λούτσα, λίγα χιλιόμετρα από το σημείο της εκτέλεσης των έξι μελών της τουρκικής συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν.

Το όπλο βρέθηκε από οδοκαθαριστή, ο οποίος καθάριζε δρόμο στη Ραφήνα και ήταν πεταμένο στην άκρη του δρόμου, μέσα σε χόρτα.

Πριν από λίγο ενημερώθηκε η Ασφάλεια από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα το εργαστήριο βαλλιστικής ότι πρόκειται για ένα από τα τρία όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των έξι Τούρκων, σύμφωνα με τον βαλλιστικό έλεγχο, ενώ πάνω του δεν εντοπίστηκαν στοιχεία από το DNA του δράστη.

.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως DNA του 32χρονου Τούρκου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ προσπαθούσε να διαφύγει εντοπίστηκε τόσο στο όχημα όσο και στο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο οι «Ντάλτονς» του Μπαρίς Μπογιούν που εκτελέστηκαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από ίχνη DNA έχουν βρεθεί και αποτυπώματα στο όχημα των έξι που εκτελέστηκαν.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας πλέον οδηγούνται σε δύο βασικά σενάρια. Το πρώτο είναι ότι ο συλληφθείς γνώριζε τα θύματα και κατάφερε να ξεφύγει, ενώ το δεύτερο – που θεωρείται και το επικρατέστερο – είναι να αποτέλεσε πληροφοριοδότη των εκτελεστών.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος φέρεται να αποτέλεσε τον «Δούρειο Ίππο», έτσι ώστε οι δράστες να εντοπίσουν και να στήσουν την ενέδρα στους έξι. Ο ίδιος επιμένει να μην λέει το παραμικρό στις Αρχές και ισχυρίζεται ότι οι σφαίρες που βρέθηκαν επάνω του δεν του ανήκουν, αλλά κάποιοι του τις «φύτεψαν».

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν είχαν πέσει σε ενέδρα θανάτου από μέλη αντίπαλης συμμορίας στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η συμμορία των έξι δολοφονημένων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία ενός Μαυροβουνίου αρχιμαφιόζου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν φέρεται να έχει διαφύγει στην Ιταλία και να έχει γλυτώσει από τρία συμβόλαια θανάτου.

Δέκα άτομα συνελήφθησαν στην Τουρκία για τη δολοφονία των έξι – Καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψης

Στη σύλληψη δέκα ατόμων για την υπόθεση της δολοφονίας των έξι Τούρκων σε ενέδρα θανάτου στη Λούτσα προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANKΑ, 10 μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για ενέργειες που προετοιμάζονταν να κάνουν στην Κωνσταντινούπολη σε αντίποινα για την εξαπλή δολοφονία στην Αρτέμιδα.

Η αστυνομία μάλιστα δημοσίευσε βίντεο με τις εφόδους στα σπίτια των υπόπτων μελών της συμμορίας.