ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Δεν είχαμε δει ποτέ το κορίτσι» - Κρατούσε τη σύζυγό του φυλακισμένη επί δύο χρόνια

spiti
Το σπίτι του τρόμου για την νεαρή μητέρα

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων της 22χρονης γυναίκας στον Βόλο, που ζούσε έναν εφιάλτη στα χέρια του κακοποιητή συζύγου της.

Ο 28χρονος σύζυγός της κρατούσε την ίδια και το μόλις 2μιση ετών παιδάκι τους έγκλειστους και απομονωμένους στο σπίτι για δύο ολόκληρα χρόνια, ενώ κακοποιούσε τη γυναίκα σε καθημερινή βάση.

«Δεν την βλέπαμε ποτέ τη γυναίκα»

Οι μαρτυρίες των γειτόνων στις Αλυκές του Βόλου είναι συγκλονιστικές καθώς τονίζουν ότι ποτέ δεν είδαν την γυναίκα έξω από το σπίτι.

«Δεν την βλέπαμε ποτέ τη γυναίκα. Ξέραμε ότι εδώ μένει ένα ζευγάρι Αλβανών, αλλά δεν είχαμε δει ποτέ αυτό το κορίτσι. Απορούσαμε όλοι τι γινόταν μέσα σε αυτό το σπίτι, αλλά δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε», λέει μία γυναίκα.

Μία άλλη γειτόνισσα εξομολογείται: «Την έβλεπα πολύ σπάνια. Μόνο μέχρι τον κήπο έβγαινε. Δύο ή τρεις φορές αυτά τα χρόνια. Όχι παραπάνω. Και μου έκανε εντύπωση διότι ήταν ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω. Σαν κουκουλωμένη. Δεν την είδα ποτέ έξω από την αυλή του σπιτιού να κυκλοφορεί, να ψωνίζει. Και δεν είχα δει και το παιδί ποτέ».

Την στραγγάλιζε

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι είδαν ένα ανθρώπινο κουβάρι σε μια γωνία. Ήταν η μητέρα με την δίχρονη κόρη της. Η μητέρα είχε πάρει αγκαλιά το παιδί της, ενώ ήταν μέσα στα αίματα και με σημάδια που παρέπεμπαν σε στραγγαλισμό. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και η γυναίκα με το παιδί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Η 22χρονη δεν ήξερε ελληνικά και με την βοήθεια ενός ομοεθνή της εξήγησε σε γιατρούς και αστυνομικούς ότι την πρόλαβαν λίγο πριν την δολοφονήσει με στραγγαλισμό.

«Έχω φάει σκληρότερο ξύλο, έχω φτάσει πολλές φορές στον θάνατο. Με απειλούσε πως εάν το σκάσω για την Αλβανία θα έρθει να σκοτώσει τους γονείς μου», είπε στην κατάθεσή της και περιέγραψε τον σύζυγό της σαν έναν άνθρωπο που ακολουθούσε μαφιόζικους κανόνες.

Την έδειρε όταν έμαθε πως ήταν έγκυος

H 22χρονη γυναίκα ήρθε στον Βόλο το 2021 από την Αλβανία, μετά τον γάμο της με τον 28χρονο συντοπίτη της, έναν άνθρωπο σκληρό, «αγρίμι» και ποτέ δεν έμαθε να μιλά ελληνικά γιατί ποτέ δεν είχε επαφή με κανέναν άνθρωπο. Η ίδια και το παιδί της που έζησε την κακοποίηση από την κοιλιά της μητέρας του, ζούσαν μέσα σε ένα κλειδωμένο σπίτι.

Με την άφιξή της από την Αλβανία στον Βόλο ο σύζυγος απαγόρευσε στην 22χρονη κάθε επαφή με τον έξω κόσμο και το σπίτι τους έμοιαζε ακατοίκητο. Την ξυλοκόπησε άγρια όταν έγινε γνωστό το φύλο του παιδιού γιατί δεν ήθελε κορίτσι και οι ξυλοδαρμοί ήταν η καθημερινότητα της 22χρονης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν ο 28χρονος τους έφερε από την Αλβανία. Δεν τους επέτρεπε να βγουν από το σπίτι, ενώ καθημερινά χτυπούσε τη σύζυγό του, η οποία ζούσε εφιαλτικές στιγμές κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους.

Το δράμα για τη μητέρα και το παιδί τελείωσε χθες τα ξημερώματα, όταν από τις φωνές της γυναίκας εξαιτίας των χτυπημάτων που δεχόταν από τον 28χρονο σύζυγό της παρενέβησαν οι γείτονες και κάλεσαν την Αστυνομία.

Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ βρήκαν τη γυναίκα έντρομη και μέσα στα αίματα να κρατά αγκαλιά το παιδί της σε μια γωνιά του σπιτιού.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και η γυναίκα με το παιδί μεταφέρθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Εις βάρος του 28χρονου ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη και παραμένει κρατούμενος.

Ποιος είναι

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 28χρονου Αλβανού που βασάνιζε την 22χρονη σύζυγό του στον Βόλο. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, πρόκειται για τον A.Κ.