ΕΛΛΑΔΑ

Θήβα: Πώς κατέπεσε το μονοκινητήριο – Ο πιλότος επικοινώνησε με την Τανάγρα πριν τη συντριβή

aeroplano
Radio Θήβα

Ήταν έμπειρος πιλότος - Ένας λάθος υπολογισμός ή μηχανική βλάβη ήταν αυτό που τον οδήγησε στο θάνατο

Ο Άγγελος Μαρδάς ήταν ένας έμπειρος πιλότος με αρκετές ώρες πτήσεις και, όπως λένε πρόσωπα τον γνώριζαν, «ήταν η κακιά στιγμή». Ένας λάθος υπολογισμός, πιθανότατα, ήταν η αιτία που το αεροπλάνο «στολάρισε» με αποτέλεσμα αντί να απογειωθεί και να συνεχίσει την πορεία του, να βρεθεί ξαφνικά καρφωμένο σε παρακείμενο οικόπεδο της αεροπορικής λέσχης. Ο θάνατος του φαίνεται να επήλθε ακαριαία.Μηχανικό πρόβλημα που οδήγησε στην απώλεια ύψους κατά την απογείωσή εικάζεται ότι είναι η αιτία συντριβής του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε σε δέντρα το μεσημέρι του Σαββάτου εντός της αερολέσχης Θηβών.

Ο 37χρονος πιλότος που ανασύρθηκε νεκρός ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού, λάτρευε τους αιθέρες και είχε πολλές ώρες πτήσεων, με τους γνωστούς του να αποδίδουν το μοιραίο δυστύχημα στην κακιά στιγμή.

Τα αίτια της συντριβής

Σύμφωνα με τον ANT1, το μικρό μονοκινητήριο είχε δώσει σχέδιο πτήσης για Βόλο γύρω στις 12:30. Λίγο μετά την απογείωση όμως, παρουσίασε πρόβλημα. Ειδικότερα, το αεροσκάφος φέρεται ότι «στολάρισε», δηλαδή παρουσίασε απώλεια στήριξης, με αποτέλεσμα να πέσει εκτός αεροδρομίου, σε παρακείμενο χωράφι.

Λίγο πριν τη συντριβή, ο χειριστής, ο οποίος είχε εμπειρία πτήσεων, είχε επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου της Τανάγρας.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον 37χρονο, ο οποίος παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Λάτρης των αιθέρων

Στις 9 Ιουλίου, ο νεαρός επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης ενός πολυώροφου πάρκινγκ στην περιοχή των Εξαρχείων και πατέρας ενός βρέφους 8 μηνών πραγματοποίησε πτήση πάνω από τη λίμνη Υλίκη, μέρος της οποίας βιντεοσκόπησε για να μοιραστεί τις μαγευτικές εικόνες με τους φίλους του.

Ο Άγγελος Μαρδάς ήταν ένας έμπειρος πιλότος με αρκετές ώρες πτήσεις και, όπως λένε πρόσωπα τον γνώριζαν, «ήταν η κακιά στιγμή». Ένας λάθος υπολογισμός, πιθανότατα, ήταν η αιτία που το αεροπλάνο «στολάρισε» με αποτέλεσμα αντί να απογειωθεί και να συνεχίσει την πορεία του, να βρεθεί ξαφνικά καρφωμένο σε παρακείμενο οικόπεδο της αεροπορικής λέσχης. Ο θάνατος του φαίνεται να επήλθε ακαριαία.