ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - Έκρυβαν την κοκαϊνη σε κοτέτσι

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - Έκρυβαν την κοκαϊνη σε κοτέτσι

Πάτρα: Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των ανδρών τους Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών

Βαρύ «χτύπημα» του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, η τοπική ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν ένα κιλό κοκαΐνης και μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και χασίς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά την επιχείρηση των ανδρών τους Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών τους οποίους συνέδραμαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, εντοπίστηκαν οι μεγάλες ποσότητες των ναρκωτικών κοντά στην περιοχή της Πειραϊκής Πατραϊκής, όπου οι δράστες είχαν κρύψει τα ναρκωτικά μέσα σε ... κοτέτσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι ο εγκέφαλος της εκγληματικής ομάδας, ένας 30χρονος γνωστός στο χώρο της νύχτας. Ενώ ο δεύτερος από τους τρεις είναι ο πατέρας του 30χρονου.

Τα ναρκωτικά διοχετεύονταν από την εγκληματική ομάδα στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία διερευνά την πιθανότητα συσχέτισης της διακίνησης κοκαΐνης σε συγκεκριμένα στέκια της πόλης.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο «χτύπημα» της τοπικής ΕΛ.ΑΣ σε κύκλωμα της νύχτας μετά την προχθεσινή μεγάλη επιχείρησης όπου συνελήφθησαν 4 άνθρωποι της νύχτας που εκβίαζαν επιχειρηματία της πόλης από τον οποίο είχαν πάρει περίπου 130.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διακίνηση ναρκωτικών και συμμορία.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη συμμορίας, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και μεθοδολογία και διακινούσαν στην Πάτρα ποσοτήτες κοκαΐνης, κάνναβης και ηρωίνης.

Οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν σε απόσταση κοντινή απόσταση από οικία τους, περιφραγμένο χωράφι, με είσοδο ασφαλισμένη με λουκέτο, εντός του οποίου υπήρχε κοτέτσι, που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα). Από τον χώρο αυτό ελάμβαναν καθημερινά τις απαιτούμενες ποσότητες που χρειάζονταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους κατηγορούμενους να εξέρχονται από το χωράφι – καβάντζα και σε έλεγχο που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν τα εξής:

  • (1.040) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 36 γραμάρια ηρωίνης και 12,7 γραμμάρια κοκαϊνης σε νάιλον συσκευασίες, που απέρριψε στο έδαφος ο ένας κατηγορούμενος

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν 538 γραμμάρια κάνναβης που ήταν θαμμένα στο έδαφος στο χώρο απόκρυψης αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Την ίδια χρονική στιγμή συνελήφθη και ο αρχηγός της συμμορίας στην είσοδο της οικίας και σε σωματική έρευνα, που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 1.450 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:

  • (20,9) γραμμάρια κάνναβης
  • Δύο ζυγαριές ακριβείας
  • Δύο μοτοσικλέτες
  • 260 ευρώ,

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι συλληφθέντες από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται μέχρι και το ποσό των 143.990 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Διαβάστε επίσης:

Εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών η ΕΛΑΣ - Έκρυβαν 82.000 ευρώ σε σχολική τσάντα!

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε χρυσοχοείο - Περαστικοί συνέλαβαν τον δράστη

Πυροβολισμοί στο Περιστέρι - Δυο τραυματίες