ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησαν τα έντονα φαινόμενα - Σφοδρή βροχόπτωση στην Ήπειρο

Κακοκαιρία: Ξεκίνησαν τα έντονα φαινόμενα - Σφοδρή βροχόπτωση στην Ήπειρο
Epirustvnews

Νωρίτερα ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της χώρας

Ξεκίνησε η μεταβολή του καιρού στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ήπειρο με σφοδρή βροχόπτωση στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Παραμυθιάς.

Σε βίντεο του epirus-tv-news.gr καταγράφεται η δυνατή βροχή που πέφτει στην περιοχή, ενώ συστήνεται πολύ μεγάλη προσοχή σε όσους οδηγούς σκοπεύουν να μετακινηθούν προς Θεσπρωτία και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σε Βορειοανατολική Αττική και Εύβοια αλλά και στην Κοζάνη ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αύριο Δευτέρα και για 2 εικοσιτετράωρα.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημέρωσε τους Δήμους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα.

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανώς στο Ιόνιο, τη βόρεια Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.