ΕΛΛΑΔΑ

Γαύδος:Καταγγελία πολίτη για γάτες που πεθαίνουν μετά από στείρωση λόγω μη μετεγχειρητικής φροντίδας

Γαύδος:Καταγγελία πολίτη για γάτες που πεθαίνουν μετά από στείρωση λόγω μη μετεγχειρητικής φροντίδας

Χαμός στη Γαύδο με αφορμή τις στειρώσεις γατιών. Ο υποψήφιος Δήμαρχος κατήγγειλε θανάτους ζώων από μη μετεγχειρητική φροντίδα με αποτέλεσμα ο δήμος να αποφασίσει να ακυρώσει το πρόγραμμα στειρώσεων.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, θα εφαρμόζονταν το πρόγραμμα Αργος για τις στειρώσεις γατιών στη Γαύδο. Τις προηγούμενες μέρες ωστόσο μερίδα κατοίκων αλλά και μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Κυριακόπουλος ζητούσαν μεγαλύτερη φροντίδα κατά την διαδικασία των στειρώσεων, καθώς την προηγούμενη φορά που υλοποιήθηκε το ανάλογο πρόγραμμα στο ακριτικό νησί, όπως υποστήριξαν η φροντίδα ήταν ελλιπής, κάτι που συνδέθηκε με τον θάνατο αρκετών ζώων εκείνη την περίοδο.

Έτσι αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν θέλησαν να πάνε τα γατάκια τους για στείρωση φοβούμενοι ότι θα τα χάσουν μετά από λάθος των αρμοδίων.

«Φέτος που ο Δήμος προτίθεται να κάνει το ίδιο, ώφειλα ως πολίτης να επιστήσω την προσοχή των αρμόδιων ώστε να μην ξανασυμβεί το ιδιο. Στην ανακοίνωση μου έγραψα: Κατά την τελευταία στείρωση των αδέσποτων ζώων στη Γαύδο, κάτοικοι υποστήριξαν ότι τα γατάκια αφού στειρώθηκαν αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς καμία επιπλέον και αναγκαία φροντίδα», ανέφερε αρχικά ο πολίτης.

«Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν αρκετοι που διστάζουν να πάνε τα γατάκια που φροντίζουν για στείρωση, μιας και θεώρησαν πως δεν ήταν τυχαίοι και τόσοι πολλοί θάνατοι γατιών που σημειώθηκαν αμέσως μετά. Είναι σημαντικό, αυτή τη φορά να δοθεί η πρέπουσα φροντίδα στα γατάκια και να μην έχουμε και πάλι απώλειες. Επίσης, καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να γεμίσουν επιτέλους τις ταΐστρες με τροφή και να πάψουν να είναι απλά διακοσμητικές. Ελπίζουμε η απόγνωση και η βάσιμη "αμφιβολία" των κατοίκων του νησιού με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά να πάψουν να είναι απλά φωνούλες που δεν μας ενδιαφέρουν», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του.

Η απάντηση του Δήμου Γαύδου

Μετά από τη συγκεκριμένη καταγγελία ο Δήμος Γαύδου αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψη των κτηνιάτρων και έβγαλε την εξής ανακοίνωση: