ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: «Το Σωτήριο είναι νεκρό» – Απελπισία και αβεβαιότητα μετά το νέο «κύμα» κακοκαιρίας

Λάρισα: «Το Σωτήριο είναι νεκρό» – Απελπισία και αβεβαιότητα μετά το νέο «κύμα» κακοκαιρίας
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Λάρισα, μετά το σφοδρό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Elias.

Η Λάρισα δοκιμάζεται ξανά από «κύμα» κακοκαιρίας, με τον Elias να διαδέχεται τον Daniel και να «σκορπά» εκ νέου απογοήτευση και απελπισία τους κατοίκους.

Οι πολίτες της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Βόρειας Εύβοιας ζουν έναν νέο εφιάλτη, αφού η στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού, με αποτέλεσμα ολόκληρες εκτάσεις να έχουν πλημμυρίσει.

Αποστολή στη Λάρισα: Χάρης Γκίκας.

«Το Σωτήριο είναι νεκρό, χάσαμε τα πάντα», αναφέρουν κάτοικοι του χωριού

«Την πρώτη φορά που πλημμυρίσαμε, το νερό είχε φθάσει τα 1,70 – 1,80 μέτρα. Μέσα στο σπίτι είχαμε πάνω από 1 μέτρο νερό. Όταν έφυγε, έμεινε η λάσπη, περίπου στο μισό μέτρο. Καθαρίσαμε την Τρίτη, βάλαμε ξανά ψυγείο, την κουζίνα και τα στρώματα και ύστερα ήρθε ξανά το νερό και πλημμυρίσαμε.

Το Σωτήριο έχει γίνει νεκρό, πια. Δεν υπάρχει οικονομική ζωή εδώ, διότι καταστράφηκαν τα πάντα. Χάθηκαν πολυετείς καλλιέργειες, όπως εμείς έχουμε φιστίκια. Βρίσκεσαι ξαφνικά στο “μηδέν”. Αυτό που με εκνευρίζει σε όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι έβαλε (σ.σ. αποζημίωση) 6.500€ στην πρώτη κατοικία.

Βάλε κι αυτά τα 3.500€! Δε σώζουν, αλλά τέλος πάντων. Το νερό ήταν απίστευτο. Πάμε στο σπίτι μας, για να δούμε πού έχει φθάσει το νερό. Την πρώτη φορά, τα χάσαμε όλα. Αυτά που φτιάξαμε και καταστράφηκαν, προορίζονταν για τα παιδιά μας», σχολίασαν κάτοικοι του χωριού Σωτήριο της Λάρισας, το οποίο επλήγη από τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν την κακοκαιρία Elias, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Δεν ξέρουμε πού να πάμε» – Αγωνία για τους κατοίκους μετά το νέο «κύμα» κακοκαιρίας

«Στυην Ελλάδα βρίσκομαι 30 χρόνια, είμαι από την Αλβανία. Δουλεύουμε σαν σκυλιά, εδώ. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε και πού θα πάμε, μετά τη βροχή. Ηρεμήσαμε λίγο, αλλά μετά ήρθε ξανά βροχή», τόνισε κάτοικος, ο οποίος περιέγραψε στο Newsbomb.gr και τη στιγμή κατά την οποία εγκατέλειψε το σπίτι του, στην επιχείρηση εκκένωσης λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Ξανά ανησυχία για τη στάθμη του Πηνειού, έφθασε στα 5 μέτρα το πρωί (29/09)

Σε επιφυλακή βρίσκονται ξανά οι Αρχές, υπό τον φόβο νέας υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού, του οποίου η στάθμη έχει φθάσει τα 5 μέτρα και ο ρυθμός ανόδου είναι ένα – δύο εκατοστά ανά ώρα, σύμφωνα με το thessaliatv.gr.

Ο φόβος στους κατοίκους έχει «ριζωθεί» μετά το ανελέητο «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel πριν από περίπου είκοσι μέρες, αν και μέχρι στιγμής, δεν εκφράζεται ανησυχία για εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων στις πολύπαθες συνοικίες του Αγίου Θωμά, τις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

«Αν η στάθμη ανέβει έως τα 6 μέτρα, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη», σύμφωνα με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Γιώργο Λαδόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την κακοκαιρία Daniel, η στάθμη έφτασε στα 11 μέτρα, ύψος – ρεκόρ.

Σχετικές ειδήσεις