ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στο εδώλιο ο πατέρας που κατηγορείται για ασέλγεια στο βρέφος του

Πάτρα: Στο εδώλιο ο πατέρας που κατηγορείται για ασέλγεια στο βρέφος του

Οι καταγγελίες για ασέλγεια σε βρέφος από τον ίδιο του τον πατέρα, είχαν συνταράξει την Πάτρα το 2018. 

H υπόθεση της κατηγορίας για ασελγείς πράξεις σε βάρος του ιδίου του του παιδιού είχε προκαλέσει σάλο στην Πάτρα πριν μερικά χρόνια. Το 2018 η σύζυγος ενός παιδιάτρου τον είχε κατηγορήσει πως ασελγούσε στο ίδιο τους το παιδί και μάλιστα διετείνετο πως είχε στη διάθεσή της βίντεο που απεικόνιζε τις πράξεις του.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η γυναίκα είχε προβεί σε μηνύσεις, ο παιδίατρος υποστήριζε πως η κατηγορία είναι ψευδής, μιας και το ζευγάρι βρισκόταν στα πρόθυρα διαζυγίου, με τον άνδρα να έχει αποφασίσει να προχωρήσει οριστικά στη λύση του γάμου. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, είχε συσκεφθεί το Δικαστικό Συμβούλιο για το αν θα δεχθεί να συμπεριληφθεί το επίμαχο βίντεο στη δικογραφία και από εκεί και πέρα να κριθεί από τους δικαστές στη διάρκεια της επικείμενης δίκης αν όντως μέσω αυτού αποδεικνύεται η ασέλγεια. Τελικά, το Συμβούλιο έκρινε θετικά ως προς το αίτημα της μητέρας και πρώην συζύγου.

Έπειτα από πέντε χρόνια, η υπόθεση αναβιώνει τελικά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας, στον Πύργο! Η εκδίκαση της υπόθεσης του επικουρικού γιατρού, με την ειδικότητα του παιδίατρου, που κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, ενώ ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακουργήματα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κακουργηματικές πράξεις που του έχουν αποδοθεί αφορούν γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατ’ εξακολούθηση.

Η οικογένεια του γιατρού, από τις πλέον γνωστές στην κοινωνία των Πατρών και με κοινωνική δράση, αρνείται κάθε κατηγορία, όπως επίσης και ο ίδιος. Στο δικαστήριο θα επιμείνει πως είναι αθώος και πως δεν έχει κάνει το παραμικρό στο βρέφος.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο τότε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, όπου ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως γιατρός, να συγκληθεί ΔΣ και να ληφθεί απόφαση με βάση το δημόσιο συμφέρον, σχετικά με την απομάκρυνσή του. Τελικά, η απόφαση που ελήφθη τον Οκτώβριο του 2021 ήταν να διακοπεί η σύμβαση του γιατρού με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στο ΜΟΔ Πύργου, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας, κατέθεσαν ως μάρτυρες η καταγγέλλουσα μητέρα του βρέφους, καθώς και η μητέρα της (γιαγιά του παιδιού), ενώ η επόμενη δικάσιμος έχει προσδιοριστεί για τις 23 Οκτωβρίου 2023.