ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Γαλακτόπουλος για ΟΑΚΑ: «Έπεφτε σίδερο 80 κιλών και βάζαμε... βίδες»

Πέτρος Γαλακτόπουλος για ΟΑΚΑ: «Έπεφτε σίδερο 80 κιλών και βάζαμε... βίδες»

Στον απόηχο του «λουκέτου» που τοποθετήθηκε στο ΟΑΚΑ ο Πέτρος Γαλακτόπουλος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για όσα συνέβαιναν στο στάδιο τα τελευταία χρόνια

Αίσθηση προκαλούν τα όσα αποκαλύπτει ο ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος για τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο εκτελούνταν διάφορες εργασίες συντήρησης στο ΟΑΚΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Γαλακτόπουλος είχε αναλάβει πρόεδρος του ΟΑΚΑ το 2011-2012 και παρέμεινε στη θέση περίπου 4,5 χρόνια. «Όταν ανέλαβα την προεδρία του ΟΑΚΑ, ήρθαν οι τεχνικοί και μου είπαν ότι έχει λήξει η σύμβαση ελέγχου του στεγάστρου Καλατράβα», ανέφερε αρχικά.

«Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν! Στην στοά Καλατράβα, η γέφυρα στηρίζεται σε μπετά, δεμένα στις άκρες με βίδες. Με τους σεισμούς και με τον αέρα κάποιες βίδες «έκοβαν». Κάποια ημέρα κρέμασε και έμεινε 60 πόντους από το έδαφος, από εκεί που περνούσε ο κόσμος!», είπε ο κ. Γαλακτόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε, «Πήγαν οι τεχνικοί του ΟΑΚΑ, έβαλαν σίδερα και έγινε διόρθωση. Όλες οι βίδες είναι σκουριασμένες. Ξεκίνησα και έκανα κάθε 15 ημέρες έγγραφα στον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού ότι πρέπει να γίνει συντήρηση. Η εταιρεία που το έφτιαξε, για να το συντηρήσει ζήτησε 17 εκατομμύρια. Ήταν περίοδος μνημονίων τότε και δεν υπήρχαν χρήματα να διατεθούν».

«Το ΟΑΚΑ με τα οικονομικά που είχε, προσπαθούσε να βάζει βίδες και ότι μπορούσε, γινόταν συντήρηση με το προσωπικό του ΟΑΚΑ. Κάθε μήνα έστελνα χαρτί στο υπουργείο και δεν μου απαντούσε κανένας. Σκέψου να έπεφτε κανένα καλώδιο», είπε ο κ. Γαλακτόπουλος μεταξύ άλλων για να καταλήξει: «Έπεσε σίδερο που ήταν τουλάχιτον 80 κιλά και πέφτοντας από 30 μέτρα γινόταν 1,5 τόνος…».