ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας της 40χρονης που πνίγηκε κάνοντας ράφτινγκ - «Την εγκατέλειψαν»

Συγκλονίζει ο πατέρας της 40χρονης που πνίγηκε κάνοντας ράφτινγκ - «Την εγκατέλειψαν»

Πέντε χρόνια μετά τη φριχτή τραγωδία στον ποταμό Λάδωνα όπου η 40χρονη Δέσποινα έχασε τη ζωή της ενώ έκανε ράφτινγκ ο εφιάλτης αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες

Ήταν Απρίλιος του 2018 όταν η 40χρονη τότε Δέσποινα Αγαπητού θα έχανε τη ζωή της στα παγωμένα νερά του ποταμού Λάδωνα μπροστά στα έντρομα μάτια των δύο παιδιών της.

«Η μικρή θυμάται δύο πράγματα. Το πρώτο ότι έσβηνε το φως της και ένα δεύτερο φεύγοντας φωνάζε “η μαμά μου, η μαμά μου”», λέει ο πατέρας της άτυχης μητέρας, για τον οποίο ο χρόνος έχει παγώσει σε εκείνο το μοιραίο Σάββατο που ο ποταμός πήρε την κόρη του.

Πέντε χρόνια μετά ο εφιάλτης αναβιώνει μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Ο κύριος Κώστας ψάχνει να βρει απαντήσεις στα πως και τα γιατί η κόρη του πήγε με τα δύο παιδιά της για ράφτιγνκ και δεν γύρισε ποτέ.

«Το μόνο που θέλω να φωτίσει ο Θεός τους ανθρώπους που είναι πάνω στην έδρα να αποδώσουν Δικαιοσύνη, να δικαιωθεί η Δέσποινα».

Το χρονικό της τραγωδίας

Κάποιοι λένε οτι ονομάστηκε έτσι επειδή είναι ήσυχος σαν το λάδι. Όμως το 2018, στα ήρεμα νερά του Λάδωνα, η Δέσποινα που λάτρευε τα extreme sports, έχασε τόσο άδικα τη ζωή της, μία μέρα πριν τα γενέθλια του αδελφού της.

«Το συμβάν έγινε το Μεγάλο Σάββατο και τα γενέθλια τα είχε την Κυριακή, όπου θα επέστρεφε η Δέσποινα για να γιορτάσουμε», είπε ο πατέρας της.

Στις αναμνηστικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά πριν τη μοιραία εκκίνηση η Δέσποινα ποζάρει ευδιάθετη και χαμογελαστή δίπλα στην 8χρονη τότε κορούλα της που σήμερα πάει Β Γυμνασίου και τον γιο της, ο οποίος σήμερα είναι φαντάρος.

«Έζησε όλο αυτό το σκηνικό. Ότι πήγαμε με την μητέρα μου την αδελφή μου για να διασκεδάσουμε και φύγαμε χωρίς τη μητέρα μου».

Η μοιραία βάρκα είναι η αριστερή στην φωτογραφία που αναρτήθηκε στο facebook της εταιρείας. Όλοι φορούν σωσίβια και κράνη με την μικρή κόρη της Δέσποινας να ξεχωρίζει μέσα στο πορτοκαλί γιλέκο. Η βαρκάδα ξεκινά και στα μισά της διαδρομής η βάρκα προσκρούει σε κάτι κορμούς και αναποδογυρίζει.

«Υπεράριθμη. Είχαν 10 άτομα ενώ ήταν για 8 άτομα με αποτέλεσμα να ανατραπεί η βάρκα και να εγκαταλείψουν το κορίτσι μου στα 7 λεπτά», είπε ο κος Αγαπητός.

Η διασκέδαση μετατράπηκε σε απόλυτη τραγωδία. Οι επιβαίνοντες παρασύρθηκαν μέσα στα νερά και η Δέσποινα εγκλωβίστηκε κάτω από κορμούς δέντρων. «Χάρη στον εγγονό μου δεν θρηνώ σήμερα και την εγγονή μου, εκτός από την κόρη μου» θα πει σήμερα ο κύριος Κώστας στο LIVE NEWS.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης μόλις συνειδητοποίησαν την απουσία της 40χρονης, βούτηξαν μόνο δύο φορές για να την αναζητήσουν. Έψαξαν για 7 λεπτά και την εγκατέλειψαν θα συμπληρώσει.

«Την παράτησαν στα 7 λεπτά ενώ η βιβλιογραφία λέει στα 45 λεπτά. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ ότι έτσι ασυνείδητα έκαναν δύο βουτιές και φύγανε και μετά όταν γύρισαν με την πρώτη βουτιά τη βρήκαν στο σημείο που είχε ανατρέπει η βάρκα», δήλωσε.

«Κάθε Πάσχα ένα μνημόσυνο για εμάς»

Είναι ο κύριος Κώστας μαζί με τη σύζυγο του την ημέρα που κήδευαν την κόρη τους. Σήμερα 5 χρόνια μετά τους στοιχειώνουν τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα:

-Είχαν οι οδηγοί την απαραίτητη εκπαίδευση;
-Εντοπίστηκε άμεσα η 40χρονη;
-Μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικά ώστε η κόρη τους σήμερα να ζει;

Ο οδηγός της μοιραίας βάρκας από την πλευρά του ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως επρόκειτο για ατύχημα, πως η Δέσποινα δεν υπάκουσε στις οδηγίες την ώρα που η βάρκα έγερνε και πως αν και έμπειρη καταδύτρια δεν κατάφερε να σωθεί όπως οι υπόλοιποι.

«Τελευταία στιγμή είπε μετακινηθείτε από τη δεξιά πλευρά. Και λέω στο τέλος θα πουν ότι φταίει η Δέσποινα γιατί δεν πήγε δεξιά και έπεσε στο ποτάμι», είπε ο πατέρας της.

Αν και το κατηγορητήριο δεν εμπεριέχει την κατηγορία της εγκατάλειψης, ο πατέρας της, Κώστας Αγαπητός, λέει στο LIVE NEWS πως αυτό είναι το μοιραίο λάθος των διοργανωτών.

Η πλευρά των κατηγορούμενων από την άλλη ισχυρίζεται πως ουδέποτε την εγκατέλειψαν. Τουναντίον την έψαχναν επί 30 λεπτά κάτω από το νερό για να την βρουν 45 λεπτά αργότερα ακριβώς κάτω από την αναποδογυρισμένη βάρκα.