ΕΛΛΑΔΑ

Ισραήλ: Καρέ - καρέ η άφιξη των πρώτων Ελλήνων στην Αθήνα

Ισραήλ: Καρέ - καρέ η άφιξη των πρώτων Ελλήνων στην Αθήνα
Intime News

Επέστρεψαν 81 Έλληνες από το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη - Σταδιακά επιστρέφουν και οι υπόλοιποι

Ανακουφισμένοι επέστρεψαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 81 Έλλληνες επισκέπτες που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών στο Ισραήλ και στα Παλαιστιακά εδάφη. Σε δηλώσεις τους μετά την άφιξή τους, περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν από τις συγκρούσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.

Καθημερινά πραγματοποιούνται τρεις εμπορικές πτήσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τις οποίες θα επιστρέψουν σταδιακά και οι υπόλοιποι μεμονωμένοι επισκέπτες.

Μάλιστα, στις πτήσεις που καταφθάνουν από Ισραήλ βρίσκονται πολλοί ξένοι υπήκοοι.

«Είδαμε οδοφράγματα, ακούγαμε πυροβολισμούς»

«Ήταν δραματικές στιγμές. Παρακολουθούσαμε από το ίντερνετ τις εξελίξεις. Στο αεροδρόμιο, σήμερα, φαίνονταν πιο ομαλά τα πράγματα. Είχα πάει για διακοπές. Με τα μάτια μου στο Τελ Αβίβ δεν είδα κάτι γιατί όλα έγιναν στο νότιο τμήμα. Σήμερα φαινόντουσαν πιο ομαλά τα πράγματα», ανέφερε ένας εκ των αφιχθέντων στο «Ελ. Βενιζέλος».

«Καθώς πηγαίναμε για τα προσκυνήματα, μας ενημέρωσε ο αρχηγός του γκρουπ τι συμβαίνει και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» πρόσθεσε μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Ενας άλλος πολίτης, περιέγραψε εικόνες από τους δρόμους σε Βηθλεέμ και Ιεριχώ.

«Μέναμε στη Βηθλεέμ. Χθες πήγαμε στην Ιεριχώ γιατί θεωρήθηκε ότι εκεί είναι πιο ασφαλές. Πήραμε εντολή σήμερα το πρωί. Γυρίσαμε εκεί που μένανε και το μεσημέρι άρον άρον μας πήγαν στο αεροδρόμιο. Είδαμε οδοφράγματα και πολύ κόσμο στα stop που έχουν για να ελέγχουν οι Ισραηλινοί. Η κατάσταση είναι δύσκολη εκεί. Ακούσαμε χθες πυροβολισμούς… Όλοι ανησυχήσαμε. Βοήθησαν η πρεσβεία και ο αρχηγός μας για να γυρίσουμε πίσω» είπε χαρακτηριστικά.