ΕΛΛΑΔΑ

Πανηγυρισμοί μεταναστών υπέρ της Χαμάς σε δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα

Πανηγυρισμοί μεταναστών υπέρ της Χαμάς σε δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα
Glomex/Star

Αυξημένη είναι η επιτήρηση στα κέντρα μεταναστών εξαιτίας των πανηγυρισμών των μεταναστών για τις επιθέσεις της Χαμάς

Εικόνες με πανηγυρισμούς σε δομές φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ανησυχία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε δομές φιλοξενίας μεταναστών στην Κω και τη Σάμο οι μετανάστες ζητωκραυγάζουν και σφυρίζουν υπέρ της Χαμάς, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξάλλου δήλωσε ότι είναι αυξημένη η προσοχή για το θέμα, κάτι που μεταφράζεται και επιχειρησιακά, καθώς έχει ήδη ενεργοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο σύμφωνα με το Star, δηλαδή η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ.

Ουσιαστικά, θέλουν να δουν εάν υπάρχουν στις δομές Παλαιστίνιοι που υποστηρίζουν την Χαμάς ή την Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα η επιτήρηση να είναι αρκετά αυξημένη. Για τον ίδιο λόγο αυστηρότεροι είναι οι έλεγχοι και σε όσους μπαίνουν στη χώρα.

Η ανησυχία που υπάρχει για το κατά πόσο ο πόλεμος αυτός μπορεί να επηρεάσει και εμάς αφορά σε τυχόν αύξηση των μεταναστευτικών ροών, καθώς τα ελληνικά νησιά πιέζονται ήδη, ενώ στη Ρόδο, που επίσης υπάρχουν αρκετοί μετανάστες, κοιμούνται σε παγκάκια και πεζοδρόμια, στις πλατείες του νησιού, καθώς δεν υπάρχει δομή φιλοξενίας για να τους στεγάσει.