ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους

Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους

Σέρρες: Οι δράστες εξαπατούν τους πολίτες με διάφορες μεθόδους και τους αποσπούν χρήματα, κοσμήματα και χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής αξίας

 

Τηλεφωνικές απάτες με τις οποίες επιτήδειοι αποσπούν χρήματα, κοσμήματα και λίρες από ανυποψίαστους πολίτες καταγράφονται με μεγάλη συχνότητα το τελευταίο διάστημα στο Νομό Σερρών αλλά και γενικότερα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τον τελευταίο μήνα στις Σέρρες κάποιοι, οι αστυνομικές αρχές έχουν στοιχεία ότι είναι Βούλγαροι, εμφανίζοντας ψευδή γεγονότα, όπως τροχαία ατυχήματα, ως αληθινά, επιχείρησαν και σε πολλές περιπτώσεις το κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και λίρες από τα θύματά τους, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι, με το πρόσχημα την έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου.

Με αυτήν την μέθοδο, πριν από λίγες μέρες και με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα κάποιοι απέσπασαν από μία ηλικιωμένη 76 λίρες η οποία για να «σώσει» τον άνθρωπο της τις πέταξε από το μπαλκόνι.

Μια άλλη ηλικιωμένη έδωσε στους επιτήδειους 7000 ευρώ και χρυσαφικά, ενώ μια τρίτη πήγε έως το Νοσοκομείο και παρέδωσε στο πάρκινγκ σε αυτούς τους ανθρώπους 10.000 ευρώ και 10 λίρες. Τέλος μια 83χρονη έπεσε θύμα των επιτήδειων δίνοντας τους 4.000 ευρώ και χρυσαφικά όπως και μια ηλικιωμένη στη Νιγρίτα που της απέσπασαν 2.000 ευρώ σε χρυσαφικά κατά δήλωση της παθούσας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχαν προχωρήσει στην εξιχνίαση αρκετών περιπτώσεων απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος πολιτών αλλά και σε συλλήψεις το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με επίθεση σε 11χρονο στο Παλαιό Φάληρο

Γλυφάδα: Επίθεση 10 ατόμων σε τρεις ανήλικους – Συνελήφθη ένας 16χρονος

Ηλιούπολη: Συνελήφθη 51χρονος για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, απάτες και σωματικές βλάβες