ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης και Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για τον σεισμό στην Αττική: «Υπο παρακολούθηση το φαινόμενο»

Τσελέντης και Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για τον σεισμό στην Αττική: «Υπο παρακολούθηση το φαινόμενο»

Σεισμός: Η συστάδα σεισμών ανατολικά της Αττικής δεν εμπνέει λόγους ανησυχίας, σημειώνουν οι Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Χουλιάρας στο Newsbomb.gr

Για τη συστάδα σεισμών ανατολικά της Αττικής η οποία σήμερα «έδωσε» μια σεισμική δόνηση των 3,8 Ρίχτερ που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, μίλησαν στο Newsbomb.gr οι Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Χουλιάρας.

Αμφότεροι μιλούν για ένα μικρού μεγέθους και σύνηθες φαινόμενο το οποίο βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ υπογραμμίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Όσο για την περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός παρουσιάζει διέγερση το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν έχει ιστορικό μεγάλων σεισμών και δεν εντοπίζεται κάποιο θαλάσσιο ρήγμα.

Άκης Τσελέντης: «Είναι διεγερμένη η περιοχή αλλά δεν βλέπω λόγο ανησυχίας»

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης μίλησε στο Newsbomb.gr για το φαινόμενο τονίζοντας ότι η διέγερση της περιοχής δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχίας.

«Η περιοχή είναι διεγερμένη αλλά δεν έχει μεγάλο ιστορικό, ούτε γνωρίζουμε για κάποιο θαλάσσιο ρήγμα στην περιοχή. Δεν βλέπω λόγο για να ανησυχούμε και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

Ο ίδιος παρέθεσε και εικόνες με τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, σε ανάρτησή του στο Facebook:

Γεράσιμος Χουλιάρας: «Πυκνώνουμε το δίκτυο σεισμογράφων στην περιοχή»

Το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση, σημειώνει στο Νewsbomb.gr, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας ο οποίς μίλησε για μια «συνηθισμένη συστάδα σεισμών».

«Πρόκειται για μια συστάδα σεισμών που είναι υπό παρακολούθηση όπως άλλες συστάδες που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα όπως στον Κορινθιακό», σημείωσε αρχικά.

«Πυκνώνουμε το δίκτυο σεισμογράφων και είμαστε σε άμεση επαφή με τις Αρχές», τόνισε ο κ. Χουλιάρας, με τον ίδιο να συμφωνεί πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανησυχία.

«Είμαστε σε μια χώρα που πρέπει να μάθουμε με τους σεισμούς», κατέληξε λέγοντας ενώ τόνισε πώς σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας στα κτήρια αλλά και να διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι, κάτι που όπως συμπληρώνει δεν πραγματοποιείται όπως θα έπρεπε.