ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Καθησυχάζει τους καταναλωτές για το νοθευμένο ελαιόλαδο

ΕΦΕΤ: Καθησυχάζει τους καταναλωτές για το νοθευμένο ελαιόλαδο

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την κατανάλωση νοθευμένου ελαιόλαδου, τονίζει ο ΕΦΕΤ

Καθησυχαστικός για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση νοθευμένου ελαιόλαδου που κυκλοφορεί στην αγορά, ήταν ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η νοθεία του ελαιόλαδου σχετίζεται περισσότερο με απάτη που έχει ως σκοπό το οικονομικό όφελος και λιγότερο με κίνδυνο της δημόσιας υγείας τόνισε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ στην εκπομπή «Τριτολογίες» της ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπέλα, η νοθεία στο ελαιόλαδο γίνεται με έλαια χαμηλότερης ποιότητας, ενώ μεγαλύτερος φόβος υπάρχει για ανάμιξη του extra παρθένου που είναι και το πιο ακριβό, ιδίως όταν αυτό αγοράζεται χύμα.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ συνέστησε στους καταναλωτές να προτιμούν το τυποποιημένο προϊόν, σε συσκευασία έως πέντε κιλά, και να ελέγχουν εάν στη συσκευασία υπάρχει η ένδειξη el και ένα νούμερο που σημαίνει ότι το ελαιόλαδο έχει περάσει από διαδικασία έγκρισης.

Όταν οι καταναλωτές εντοπίζουν κάτι προβληματικό στο λάδι που αγόρασαν, είτε στην οσμή είτε στη γεύση, μπορούν να απευθύνονται στο 11717 για καταγγελίες και αναφορές.