ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Επεισοδιακή καταδίωξη λέμβου με μετανάστες – Συνελήφθη ο διακινητής τους

Χίος: Επεισοδιακή καταδίωξη λέμβου με μετανάστες – Συνελήφθη ο διακινητής τους

Χίος: Ο διακινητής ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε πλαγιομετωπικά με το λιμενικό σκάφος

Πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε περιπολία στην θαλάσσια περιοχή «Νένητα» ν. Χίου, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

Στη συνέχεια, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε το Τ/Χ και με χρήση ηχητικών σημάτων επιχείρησε να το ακινητοποιήσει με αρνητικά αποτελέσματα. Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, στη προσπάθεια αποφυγής της σύλληψης του, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε πλαγιομετωπικά με το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα την πτώση ενός άνδρα από την λέμβο στη θάλασσα.

Ο ανωτέρω άνδρας, ένας ακόμα αλλοδαπός που τραυματίστηκε εντός της λέμβου και τέσσερις ακόμα αλλοδαποί καθώς και ο αλλοδαπός χειριστής της μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου από το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός, ενώ ο έτερος εισήχθη για νοσηλεία. Οι δεκατέσσερεις ακόμη επιβαίνοντες της λέμβου, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Χίου από έτερο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσε στην περιοχή και παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συνελήφθη ο ανωτέρω αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο», του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 «Υποχρεώσεις μεταφορέων» καθώς και των άρθρων 306 «Έκθεση», 308 «Απλή Σωματική βλάβη» και 311 «Θανατηφόρα βλάβη» του Π.Κ.. Δεκαεννέα αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. «ΒΙΑΛ», ενώ τέσσερις εξ αυτών έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» για παροχή πρώτων βοηθειών.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 17χρονος που τραυματίστηκε στην παραλιακή

Βέροια: Ανήλικοι έκλεβαν δίκυκλα – Τους τσάκωσαν επ’ αυτοφώρω, 5 συλλήψεις

Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη κατά του Σύρου που φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» στην εκκλησία