ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Παρασκευή: Νέες καταγγελίες για τον 41χρονο δικηγόρο - «Του δώσαμε 9.100 ευρώ προκαταβολή»

Αγία Παρασκευή: Νέες καταγγελίες για τον 41χρονο δικηγόρο - «Του δώσαμε 9.100 ευρώ προκαταβολή»

Ο 41χρονος δικηγόρος φέρεται να ενοικίασε σε 31 άτομα το σπίτι του 

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον δικηγόρο, πρώην υπάλληλο της Βουλής, ο οποίος φέρεται να ενοικίασε σε 31 άτομα το διαμέρισμά του.

Ένα ζευγάρι, θύματα του 41χρονου έδωσε 9.100 ευρώ προκαταβολή για ενοίκιο και σχεδόν έξι μήνες μετά την κοροϊδία που υπέστησαν δεν έχουν λάβει όλα τα χρήματά τους πίσω.

Η γυναίκα μίλησε στον Alpha για το πώς εξαπατήθηκαν από τον δικηγόρο.

«Η αγγελία ήταν στα 800 ευρώ και πήγαμε με τον μεσίτη και του πρότεινε ένα υπάρχει δυνατότητα εφόσον προκαταβάλουμε κάποια μισθώματα να γίνει κάτι καλύτερο και μόνος του είπε ότι εφόσον προκαταβάλουμε το ένα έτος τότε το μίσθωμα θα πέσει στα 700 ευρώ».

«Εμείς όταν κλείσαμε το σπίτι βάλαμε τα 2.100 και μετά από κάποιο διάστημα μας είπε ότι θέλει να προχωρήσει τις εργασίες, δηλαδή τη μεταφορική και το συνεργείο βαφής κι αν μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε και να μπαίναμε λίγο νωρίτερα κι αντί να μπαίναμε 1η Ιούνη να μπαίναμε 20 Μάη», πρόσθεσε και εξήγησε πως «θεωρήσαμε κι εμείς από τη στιγμή που όλες οι επικοινωνίες ήταν ηλεκτρονικά, προχωρήσαμε στην καταβολή και μετά άρχισε να αναβάλει την παράδοση των κλειδιών, μέχρι που φτάσαμε 30 Μαΐου και μας είπε και ο πατέρας του πλέον ότι "δεν πρόκειται να μπείτε στο σπίτι ό,τι κι αν σας έχει πει ο γιος μου"».

Για το πώς ακριβώς κινήθηκαν στη συνέχεια είπε: «Εμάς στην τελευταία επικοινωνία που είχαμε με τον ιδιοκτήτη μας έδωσε το κινητό του πατέρα του και μας είπε "μιλήστε με εκείνον", οπότε στο τηλεφώνημα που κάναμε, μας είπε ο πατέρας ότι το σπίτι έχει μισθωθεί και σε άλλους ότι θα βγει σε πλειστηριασμό, μας τα είπε χαρτί και καλαμάρι εκείνος».

Στη συνέχεια πήγαν στη ΔΟΥ όπου τους επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν και άλλα ενεργά μισθωτήρια εκτός από το δικό τους «μου είπαν ότι υπάρχουν 5-7 ενεργά μισθωτήρια και τέλος Μαΐου καταλάβαμε και από την εφορία ότι ισχύει αυτό που μας είπε ο πατέρας».

Σχετικά με την οφειλή, εξήγησε ότι ο ιδιοκτήτης έχει επιστρέψει τα 4.100 ευρώ και τους οφείλει ακόμα 5.000 ευρώ.

Για το πώς κατάφεραν να πάρουν κάποια χρήματα πίσω είπε: «Πήγαμε από το σπίτι και είπαμε ότι θέλουμε να παραλάβουμε το μίσθιο όπως είναι η συμφωνία μας, μας υποδέχθηκε ο πατέρας του, μας είπε "δεν μπορείτε" του λέμε ωραία ή τα λεφτά η το σπίτι, λέει "για τα λεφτά θα μιλήσετε με το γιο μου το σπίτι δε μπορείτε να το πάρετε" και στην επόμενη επίσκεψη που κάναμε έγινε ένα επεισόδιο. Του είπαμε ότι δε θα φύγουμε από το σπιτι αν δεν μας πληρώσει, ήρθε η αστυνομία και οδηγηθήκαμε στο τμήμα και εκεί έγινε η πρώτη καταγραφή μήνυσης από μέρους μας και ο ιδιοκτήτης δεσμεύθηκε ότι θα μας δίνει 1.000 ευρώ κάθε δέκα μέρες και αναστείλαμε την μήνυση μέχρι την εξόφληση του συνολικού ποσού».

Να σημειώσουμε πως ο 41χρονος δράστης προέβαινε σε αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε επικοινωνία με ανυποψίαστους υποψήφιους ενοικιαστές - θύματα τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μισθώματος, με πρόφαση της δέσμευση της συμφωνίας.

Μάλιστα, συνέτασσε μισθωτήριο συμφωνητικού κατοικίας το οποίο αναρτούσε στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε., ωστόσο μετά την καταβολή των χρημάτων προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του.

Ως αιτιολογία για την αδυναμία μετοίκησης στο διαμέρισμά του προέτασσε την έκδοση διαταγής πλειστηριασμού ή εμπόδια οικογενειακής φύσεως, υποσχόμενος ότι θα επιστρέψει το καταβληθέν χρηματικό ποσό.