ΕΛΛΑΔΑ

Νατάσα Παζαΐτη: «Ο καρκίνος του μαστού είναι μία περιπέτεια που περνάει»

Νατάσα Παζαΐτη: «Ο καρκίνος του μαστού είναι μία περιπέτεια που περνάει»

Η Νατάσα Παζαΐτη μίλησε με αφορμή και την ημέρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου.

Όλα αυτά τα χρόνια η Νατάσα Παζαΐτη είναι αποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς έχει αφοσιωθεί στην καριέρα της και στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ως γιατρός.

Η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και την Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη η Νατάσα Παζαΐτη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της γυναίκας όταν ξύπνησε από την αναισθησία που έβαλε με ταραχή το χέρι της πάνω στο στήθος. Η πιο δύσκολη περίοδος ήταν της ειδικότητας, που τα παιδιά μου ήταν μικρά. Θυμάμαι πάντα που με ρωτούσαν “μαμά, σήμερα θα γυρίσεις σπίτι;”. Είμαι καλό παράδειγμα για αυτούς, δεν είμαι κακό. Μου το έχουν συγχωρέσει».

«Ο καρκίνος είναι μια νόσος φθοράς. Παθαίνει πολλές βλάβες. Έχουμε πολλές διαγνώσεις, μπορεί να είναι κληρονομικοί παράγοντες ή τυχαία γεγονότα. Η κληρονομικότητα δεν είναι τόσο συχνή αιτία. Κυρίως τυχαίες βλάβες. Πρέπει η κάθε γυναίκα να κάνει ετήσιο προληπτικό έλεγχο από τα 30 έτη της. Το πρώτο πράγμα που ρωτάει η γυναίκα Είναι "πόσο χρόνο έχω;” Είναι λάθος, ο καρκίνος θεραπεύεται πλήρως όταν είναι πρώιμος. Είναι δύσκολο να ανακοινώσεις σε μια γυναίκα ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Προσπαθώ να τις ενθαρρύνω και πως όλα θα πάνε καλά. Αυτός είναι ο ρόλος του γιατρού», ανέφερε.

«Δεν ήμουν εγώ η Νατάσα Καραμανλή που έλεγαν ότι είχα καρκίνο του μαστού, αν είχα, θα το έλεγα δημόσια θα το έκανα σημαία για να ενθαρρύνω τις γυναίκες να καταλάβουν ότι είναι μια περιπέτεια που περνάει. Όχι δεν ισχύει», τόνισε.

«Επικοινωνώ με τον κόσμο, μέσα από την ιστοσελίδα μου και από τα social media. Δεν χρειάζομαι δημοσιότητα. Όλες οι εργαζόμενες μητέρες δεν μπορούν να τα πετύχουν όλα, κάτι χάνουμε, κάτι κερδίζουμε. Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά, έχασα στιγμές και στεναχωριέμαι γι αυτό γιατί εφημέρευα και έλειπα από το σπίτι μου. Μου το καταλόγιζαν αλλά θυμούνται όλες τις θυσίες που έκανα για εκείνα και με έχουν συγχωρήσει», πρόσθεσε.

«Θέλω να ζητήσω από τις γυναίκες να προσέχουν την υγεία τους, μην το παραβλέπουν. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Θεραπεύεται πλήρως όταν γίνεται η πρόληψη Η κάθε γυναίκα πρέπει να υποβάλλεται σε κλινική εξέταση και υπέρηχο από την ηλικία των 30 ετών. Πρέπει να ξεκινάμε την πρόληψη από πολύ νωρίς», πρόσθεσε.

«Το πρώτο πράγμα που ρωτάει μία γυναίκα είναι "Πόσο χρόνο έχω"», είπε.