ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Πέπλο μυστηρίου στον θάνατο των δύο βρεφών – Τα ερωτήματα για τη μητέρα και οι απαντήσεις της

Αχαΐα: Πέπλο μυστηρίου στον θάνατο των δύο βρεφών – Τα ερωτήματα για τη μητέρα και οι απαντήσεις της
Glomex

Αχαΐα: Συγκλονίζει την Ελλάδα η νέα υπόθεση θανάτου δύο βρεφών της ίδιας μητέρας σε διάστημα ενός έτους. Τι αποκάλυψε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την 23χρονη μάνα και πώς θα πέσει «φως» στην υπόθεση.

Η 23χρονη Ειρήνη από την Κάτω Αχαΐα, μέσα σε διάστημα ενός έτους έχασε τα δύο παιδιά της. Το καλοκαίρι του 2022 έφυγε από τη ζωή η μόλις 19 ημερών κόρη της, ενώ στις 17 Οκτωβρίου πέθανε και η δεύτερη κόρη της, μερικών μηνών. Στα δύο παιδιά έχει διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, όμως, τα αίτια παραμένουν άγνωστα. Ενδεχομένως οι τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν παραγγελθεί να διεξαχθούν στα δύο βρέφη, να φωτίσουν αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση.

Την ίδια ώρα, όμως, υπήρξε το βράδυ της Τετάρτης (25/10) ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού που έφερε στο φως δεδομένα για την 23χρονη μητέρα τα οποία ήταν άγνωστα ως τώρα. Τα ερωτήματα, μετά από τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες διαβίωσης, την εξαφάνισή της όταν η ίδια ήταν ανήλικη αλλά και την επικοινωνία της με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού, πολλαπλασιάζονται. Αν συνυπολογίσει κανείς και τα όσα είπε η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη, τα οποία δεν είχαν ιδιαίτερη συνοχή και δεν έδιναν σαφείς απαντήσεις, τότε το μυστήριο γίνεται ακόμα πιο έντονο για το πώς έφυγαν τα δύο βρέφη μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Με εμφανή τα σημάδια που άφησε η διπλή τραγωδία επάνω της, η 23χρονη μίλησε στον Alpha για τη διπλή τεράστια απώλεια. Όπως είπε, το πρώτο μωρό «έφυγε» όταν ήταν στο σπίτι μαζί της, ενώ ήταν μόλις 19 ημερών. «Ήταν όλα φυσιολογικά. Όταν γέννησα είχε μείνει τέσσερις ημέρες σε θερμοκοιτίδα λόγω κάποιας λοίμωξης, και μετά την πήρα στο σπίτι. Είχα γεννήσει 1/6/2022 στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα», είπε η 23χρονη Ειρήνη.

Η ίδια απάντησε ότι δεν είχε κανένα δείγμα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί, ωστόσο, ανέφερε πως θα έκαναν εγκεφαλογράφημα στο μωρό. «Ήταν να κάνουμε ένα εγκεφαλογράφημα αλλά δεν προλάβαμε», ανέφερε. «Δεν γνωρίζω γιατί έπρεπε να γίνει, μου είχαν πει απλά ότι έπρεπε να κλείσουμε ένα ραντεβού για αυτό, αλλά δεν έγινε γιατί εκείνη την ημέρα έφυγε το παιδί», απάντησε στο γιατί έπρεπε να γίνει εγκεφαλογράφημα στο παιδί.

«Τους ρώτησα αν ήταν αναγκαίο να το κάνω πιο άμεσα, αλλά μου είπαν ότι δεν ήταν αναγκαίο και να πάω με βάση το ραντεβού μου», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το παιδί κοιμόταν όταν έφυγε. Ήμασταν οι δυο μας. Ήταν κοριτσάκι. Έκανε ένα παράξενο ήχο. Φώναξα μία γυναίκα από δίπλα, μου είπε ότι το παιδάκι φεύγει και καλέσαμε ασθενοφόρο. Βράδυ έγινε αυτό», ανέφερε για το πώς πέθανε το πρώτο βρέφος. «Πνιγόταν περίπου, έβγαζε… δεν μπορώ να το εξηγήσω πώς το έκανε. Δεν είχε αλλάξει χρώμα. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας της Αχαγιάς και μετά από μισή ώρα βγήκαν και μας είπαν ότι το παιδί έφυγε», συμπλήρωσε.

«Δεν μας είπαν γιατί έφυγε το παιδί. Ακόμα ψάχνουμε και για αυτό», απάντησε στο ερώτημα για το αν έχει πάρει απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του παιδιού. «Μας έλεγαν μόνο περιμένετε», σημείωσε. «Ήταν μία γυναίκα δίπλα, στο σπίτι, η σπιτονοικοκυρά. Από αυτή ζήτησα βοήθεια. Μετά ήρθαν οι δικοί μου στο νοσοκομείο. Ήμουν μόνη μου με το παιδί στο σπίτι», υποστήριξε.

«Είχα έναν φίλο μου και τους δικούς μου που με βοηθούσαν. Δεν είχα πρόβλημα οικογενειακό ή οικονομικό», ανέφερε στη συνέχεια ενώ για τη δεύτερη εγκυμοσύνη σχολίασε «ήταν μια περίεργη εγκυμοσύνη. Είχα φύγει για δουλειά, δεν είχε φανεί στην αρχή. Όταν επισκέφθηκα γιατρό και μου το επιβεβαίωσε, το κράτησα».

«Ήταν όλα φυσιολογικά. Κανονικά γέννησα, κανονικά την πήρα στο σπίτι. Είπα ότι είχα ιστορικό από το πρώτο παιδάκι. Μου είπαν ότι είναι μια χαρά όλα. Είχαν κάνει εξετάσεις στο Ρίο, δεν βρέθηκε κάτι στο παιδί. Μετά από λίγο καιρό, έκανε αυτό τον σπασμό. Πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Από εκεί μας έστειλαν στο Παίδων. Ενάμιση μήνα τώρα, και απάντηση ποτέ δεν πήραμε. Μόνο εξετάσεις κάναμε», είπε για το δεύτερο βρέφος.

«Έκαναν κάποιες εξετάσεις στο παιδί όταν γεννήθηκε, δεν βρέθηκε κάτι», απάντησε στο ερώτημα για το αν υπήρξε σύσταση από γιατρό για να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις και στο δεύτερο παιδί. «Το παιδί δεν είχε καλή εστίαση, ήταν πολύ χαλαρό», ανέφερε στην ερώτηση για το γιατί πήγε το παιδί στο «Καραμανδάνειο». «Αυτοί το θεώρησαν σπασμό. Το κράτησαν δύο μέρες στην εντατική και είπαν να πάνε στο Παίδων. Δεν ήξεραν που οφείλονται οι σπασμοί. Το μόνο που ξέρανε ήταν να κάνουν εξετάσεις κι εξετάσεις κάθε μέρα», σχολίασε και είπε ακόμα πως «ζήτησα να μπει στην εντατική και είπαν ότι δεν πρέπει για να μην κολλήσει μικρόβιο».

«Είπαν ότι θα πιει κάποιο φάρμακο, μία αντιβίωση. Την τρίτη ημέρα που έκανε σε πιο βαριά μορφή, είπαν ότι πρέπει να ανέβει η δοσολογία του φαρμάκου. Έδιναν ένα φάρμακο λόγω επιληψίας, δεν ήξεραν αν έχει επιληψία αλλά του δίνανε. Το έβαλαν σε ήπια καταστολή, για λίγες ώρες. Την επόμενη ημέρα είχαμε ραντεβού για να κάνει εγκεφαλογράφημα. Ήμουν μπροστά και στην ανάνηψη», είπε η 23χρονη για το δεύτερο βρέφος.

«Την τελευταία φορά που έφυγε το παιδί, της είχαν βάλει ένα μηχάνημα να χτυπάει μην γίνει κάτι, άρχισε και κοπάναγε και ήρθαν κατευθείαν. Το πήγαν γρήγορα μέσα. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν βγες έξω γιατί κάνουμε ανάνηψη», πρόσθεσε η μητέρα των δύο βρεφών.

Η 23χρονη είχε χάσει και την αδερφή της μετά από νοσηλεία

Η νεαρή μητέρα, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ιστορικό χρήσης ναρκωτικών στην οικογένεια. Η ίδια απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια, ενώ είπε επίσης ότι η διευθύντρια του νοσοκομείου τους είχε ενημερώσει πως τα πράγματα είναι σοβαρά αλλά δεν περίμεναν ότι το παιδί θα φύγει. Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στο παιδί, δεν φαινόταν να έχει το παιδί κάποια σοβαρή πάθηση.

«Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, που μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε», ανέφερε η νεαρή μητέρα.

«Είμαι πολύ δύσκολα», απάντησε η 23χρονη στο πώς διαχειρίζεται την απώλεια των παιδιών της. «Το μόνο που θέλω είναι τους δικούς μου και κανέναν άλλον. Και το παιδί μου αν γινόταν, αλλά…», πρόσθεσε.

Η 23χρονη, το 2014 είχε χάσει και την αδερφή της μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο. «Νοσηλευόταν στο Αγία Σοφία η αδερφή μου και μετά το εξιτήριο που πήρε, έφυγε».

«Μας είπαν πως θα γίνει προγονιδιακός έλεγχος που θα πάει επτά γενιές πίσω. Το ίδιο είπαν και σε εμένα. Τώρα έχει ξεκινήσει αυτός ο έλεγχος», πρόσθεσε η μητέρα των δύο βρεφών που έφυγαν σε διάστημα ενός έτους.

Σχετικές ειδήσεις