ΕΛΛΑΔΑ

Οι 3 λόγοι που ο αφυγραντήρας θα αποτελέσει τον σύμμαχο μας αυτόν τον χειμώνα

Οι 3 λόγοι που ο αφυγραντήρας θα αποτελέσει τον σύμμαχο μας αυτόν τον χειμώνα

Έχουμε τον τρόπο να αυξήσουμε την θερμοκρασία του σπιτιού μας, χωρίς να αντλήσουμε πολλά χρήματα ή ενέργεια.

Καθώς το θερμόμετρο πέφτει και μπαίνουμε όλο και περισσότερο στον χειμώνα, το χουχούλιασμα στην άνεση του σπιτιού μας γίνεται η αγαπημένη μας ασχολία. Η περίοδος του χειμώνα, με την ενεργοποίηση της θέρμανσης, φέρνει την ευχάριστη αίσθηση ζεστασιάς που θέλουμε να νιώθουμε στο σπίτι μας, μετά από μια γεμάτη μέρα με εξωτερικές υποχρεώσεις.

Ωστόσο, μια συνήθης παρενέργεια της υπερβολικής χρήσης της θέρμανσης είναι η αύξηση της υγρασίας στον αέρα εντός του σπιτιού μας. Για να έχουμε ένα μόνιμα ζεστό σπίτι, δεν σημαίνει πως πρέπει να έχουμε μόνιμα τη θέρμανση μας ανοιχτή. Διότι, συνήθως, όσο περισσότερη θέρμανση χρησιμοποιούμε, τόσο πιο υγρός γίνεται ο αέρας, γεγονός που μπορεί να «χαλάσει» την ατμόσφαιρα που έχουμε δημιουργήσει.

Έχουμε, όμως, έναν «σύμμαχο» που μπορεί να διορθώσει αυτή την κατάσταση και δεν είναι άλλος από τον αφυγραντήρα: Παρόλο που πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να περάσει έως και απαρατήρητη, στα σπίτια μας, μπορεί, με τη σωστή χρήση, να μας προσφέρει πολλά οφέλη.

Η διατήρηση υγείας και άνεσης στον χώρο μας είναι το Α και το Ω

Η υπερβολική υγρασία σε έναν χώρο μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας και μικροοργανισμών που μπορεί να βλάψουν την υγεία μας και να μας προκαλέσουν δυσφορία.

Ο τρόπος για να την «πολεμήσουμε» είναι η προσθήκη ενός αφυγραντήρα. Ένας αφυγραντήρας μπορεί να αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα του σπιτιού μας, μειώνοντας τον κίνδυνο αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ δημιουργεί άνετες συνθήκες και καθαρό περιβάλλον για εμάς και την οικογένεια μας.

Ο αφυγραντήρας ως «σανίδα» σωτηρίας για τα έπιπλα μας

Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ξύλινα έπιπλα μας, σε επιφάνειες, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα υλικά στο σπίτι μας.

Οι αφυγραντήρες μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής αυτών των αντικειμένων, μειώνοντας την ανάγκη για αντικατάσταση συσκευών ή για επισκευές στα έπιπλα μας. Μπορούμε να αποφύγουμε τις περιττές σπατάλες αφού οι συσκευές αυτές μπορούν να τα διατηρούν σε άριστη κατάσταση και να απομακρύνουν κάθε κακοσμία, κρατώντας τον αέρα φρέσκο και καθαρό.

Η λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας

Οι αφυγραντήρες είναι δημοφιλείς καθώς αποτελούν μια οικονομική λύση για να δημιουργήσουμε στο σπίτι μας ιδανικές συνθήκες για την καλύτερη απόδοση της θέρμανσης.

Ο υγρός αέρας κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο κρύος, οδηγώντας σε αυξημένη χρήση θέρμανσης, πράγμα που μας αναγκάζει να βάλουμε χέρι στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Όμως, με μια συσκευή αφύγρανσης μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Πώς και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι όταν δεν υπάρχει υγρασία, τότε το σπίτι ζεσταίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, χρησιμοποιούμε λιγότερο τη θέρμανση στο σπίτι μας -αφού η απόδοσή της ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό από αυτή την συσκευή.

Με την επιλογή του σωστού αφυγραντήρα για τις ανάγκες μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Οι αφυγραντήρες δεν αφαιρούν μόνο την υγρασία από τον αέρα του σπιτιού μας αλλά και την ανησυχία από τη καθημερινότητα μας. Έτσι, αφήνοντας τον υγρό αέρα έξω από τον χώρο μας, κάνουμε τη σωστή επιλογή για ένα υγιές και άνετο σπίτι με τον αφυγραντήρα που είναι πάντα στη διάθεση μας.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στη θέρμανση