ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Φρίκη με το βίντεο 78χρονου που έπνιξε τα γατάκια

Νέα Φιλαδέλφεια: Φρίκη με το βίντεο 78χρονου που έπνιξε τα γατάκια

Ένα νέο σοκαριστικό περιστατικό βίας σε βάρος ζώων στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας - Διάχυτη οργή για την ασύλληπτη κτηνωδία -Το ντοκουμέντο που προκάλεσε σάλο - Οι κινήσεις του ηλικιωμένου και οι νέες καταγγελίες

Αποτροπιασμός έχει προκληθεί μετα την προβολή ενός βίντεο από το Mega στο οποίο φαίνεται ένας 78χρονος να φράζει το λούκι, έξω από το σπίτι του στη Νέα Φιλαδέλφεια, με ένα πανί, πνίγοντας δύο γατάκια που είχαν κρυφτεί εκεί μέσα.

Ο ηλικιωμένος δράστης της αποτρόπαιας πράξης, κατάλαβε ότι γατάκια είχαν βρει καταφύγιο μέσα σε ένα λούκι υδροροής το οποίο έφραξε με ένα πανί και στη συνέχεια έριξε νερό μέσα στο φραγμένο λούκι ώστε να τα πνίξει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 2 από τα 3 γατάκια που είχαν καταφύγιο βρήκαν τραγικό θάνατο.

Κάτοικοι της γειτονιάς μάλιστα έγραψαν το σύνθημα «Φονιά τις φόλες θα τις δώσουμε να τις φας», στο παράθυρο του δράστη, ο οποίος από το περασμένο Σάββατο έχει εξαφανιστεί.

Μέχρι σήμερα, ο 78χρονος αναζητείται, ενώ το οικογενειακό του περιβάλλον έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του από γείτονα. Όπως είπε συγγενής του ηλικιωμένου στο Mega, «Αν όλο αυτό γινόταν επίτηδες από τον 78χρονο κατηγορούμενο με σκοπό να σκοτώσει τα γατάκια, δε θα τα άφηνε εκεί μπροστά να φαίνονται. Θα τα έπαιρνε και θα τα πετούσε για να καλυφθεί».

Μάλιστα, η ίδια πηγή υποστήριξε ότι, «ο 78χρονος εκείνη την ημέρα έριξε νερό προκειμένου να βγουν τα γατάκια από τον σωλήνα και μόλις βγήκαν έβαλε το πανί μπροστά για να μην ξαναμπούν στον σωλήνα. Δεν είδε εάν είχαν παραμείνει μέσα νεογέννητα γατάκια. Πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια από τον άνθρωπο που έβγαλε στη δημοσιότητα το βίντεο και υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τα γατάκια με αυτό τον τρόπο», καθώς και πως, «ο νεαρός που έκανε την καταγγελία έχει έχθρα με τον κατηγορούμενο, καθώς παλιότερα πάρκαρε τη μηχανή του στο σπίτι του 78χρονου και έπειτα του απαγορεύτηκε. Μπορεί, ακόμα και εσκεμμένα, να έβαλαν τα νεκρά γατάκια μπροστά στο σπίτι του».

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος που τράβηξε και έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο απαντά στους ισχυρισμούς από το περιβάλλον του 78χρονου ότι, όταν είχε πρωτοέρθει στη γειτονιά ο ανιψιός του 78χρονου, του είχε προτείνει να βάζει μέσα στο σπίτι του θείου του τη μηχανή του ενώ, για αρκετά χρόνια οι δύο άνδρες δεν είχαν κάποια διαφωνία. Ωστόσο, όταν ο καταγγέλων -μετά από συνεννόηση με τη φιλοζωική- αποφάσισε να βάλει ένα σπιτάκι για ζώα κάτω από το σπίτι του, είδε με έκπληξη ότι, ο 78χρονος είχε αλλάξει την κλειδαριά του σπιτιού του, στέλνοντάς του το μήνυμα πως πλέον του απαγορευόταν να παρκάρει εντός τη μηχανή του.