ΕΛΛΑΔΑ

Ελαιόλαδο: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί – «Η χειρότερη σοδειά που είχαμε ποτέ»

Ελαιόλαδο: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί – «Η χειρότερη σοδειά που είχαμε ποτέ»
Eurokinissi

Ελαιόλαδο: Η τιμή του ελαιολάδου στην Ελλάδα το έχει μετατρέψει σε «υγρό χρυσό». Παράλληλα οι παραγωγοί βρίσκονται σε πανικό καθώς καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες κλοπές.

Η τιμή στο ελαιόλαδο αυξάνεται ραγδαία. Η ζήτησή του ανεβαίνει και οι επιτήδειοι παραμονεύουν για να το κάνουν δικό τους, με αποτέλεσμα οι ελαιοπαραγωγοί να στήνουν καρτέρι και να φυλάνε τους ελαιώνες τους αλλά και τις αποθήκες με το ελαιόλαδο, σαν τα μάτια τους.

Την ίδια στιγμή, εκτός από τους φύλακες, οι παραγωγοί, έχουν εγκαταστήσει και κάμερες προκειμένου να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την περιουσία τους.

Σύλληψη 36χρονου για κλοπή ελαιολάδου

Πρόσφατα ένας 36χρονος συνελήφθη στη Μεσσηνία, καθώς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να έχει στα χέρια του δύο τενεκέδες με ελαιόλαδο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όλα ξεκίνησαν σε μία περιπολία που έκαναν δύο αστυνομικοί του Α. Τ Μεσσήνης, κατά την διάρκεια της οποίας, είδαν έναν 36χρονο άνδρα να αφαιρεί ένα τενεκέ λάδι από σπίτι στην πόλη της Μεσσηνίας.

Μετά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο ίδιος είχε αφαιρέσει ακόμα ένα τενεκέ λάδι, τον οποίο είχε κρύψει σε παρακείμενο χώρο, ενώ ύστερα και από καταγγελία που υπέβαλε στο τμήμα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, αποδείχθηκε ότι είχε κλέψει και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όλα τα αντικείμενα που εκλάπησαν, βρέθηκαν και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη, ενώ ο 36χρονος αναμένεται να οδηγηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στις δικαστικές αρχές για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Η χειρότερη σοδειά που είχαμε ποτέ»

Ελαιοπαραγωγοί και έμποροι προσπαθούν να προστατεύσουν την περιουσία τους, την ίδια στιγμή που η εφετινή σοδειά είναι η χειρότερη που είχαν ποτέ τους.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς τους και η έλλειψη στα αποθέματα ελαιόλαδου λένε πως είναι αναπόφευκτο να συμβεί.

Στην Ισπανία μπήκαν για πρώτη φορά αντικλεπτικά σε μπουκάλια ελαιόλαδου. Το φαινόμενο αυτό ήρθε και στη χώρα μας, καθώς σε μίνι μάρκετ της Ξάνθης ο ιδιοκτήτης έχει ασφαλίσει τις συσκευασίες λαδιού με ολόκληρη αλυσίδα.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, στο κέντρο της Αθήνας καθώς ασφάλισε τις συσκευασίες του ελαιόλαδου με αντικλεπτικό σύστημα μετά από φαινόμενα κλοπών που παρατηρούσε στο συγκεκριμένο προϊόν που τείνει να γίνει άλλο ένα προϊόν πολυτελείας για τα νοικοκυριά.