ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Δρακόντεια μέτρα για τη συγκέντρωση στο σημείο όπου σκοτώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής

Νέο Ηράκλειο: Δρακόντεια μέτρα για τη συγκέντρωση στο σημείο όπου σκοτώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής

Νέο Ηράκλειο: Σε συναγερμό βρίσκεται σήμερα η ΕΛ.ΑΣ με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη δολοφονική επίθεση δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Μέτρα 17 Νοέμβρη θυμίζει η εικόνα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση στο σημείο όπου σκοτώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής το 2014.

Συνολικά επι ποδος βρίσκονται 1.600 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ , της ομάδας ΔΡΑΣΗ και φυσικά αστυνομικοί της ασφάλειας με πολιτικά που σκανάρουν όποιον περνάει από την περιοχή.

Στο σημείο σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ θα μεταφερθεί και η αύρα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 21 συλλήψεις ατόμων που έρχονταν από την Ιταλία με σκοπό να παρευρεθούν στη συνάντηση ενώ έγιναν προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Εύοσμο .Τα άτομα ετοιμάζονταν να κατέβουν στην Αθήνα για τη συγκέντρωση.

Σε βάρος τους έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης τους πίσω στη χώρα τους, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Είναι η επέτειος της δολοφονίας δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής και η δεκαετής επέτειος έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφορμή για ανταλλαγή απειλών, εκδηλώσεων, αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων και ακροδεξιών. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση προκειμένου να περάσει αυτή η ένταση χωρίς ευρύτερα προβλήματα, έχοντας λάβει τα μέτρα μας».

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι να εφαρμοστεί η απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Έτσι δεν αποκλείονται οι προσαγωγές για την περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.

Κλειστός θα είναι από τις δύο μετά το μεσημέρι ο σταθμός «Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ, με τους συρμούς να διέρχονται από τον σταθμό, χωρίς να κάνουν στάση.