ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Νέο Ηράκλειο: Σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ

Νέο Ηράκλειο: Σε προληπτικές προσαγωγές έχει προχωρήσει η Αστυνομία - Επί ποδός εκατοντάδες αστυνομικοί

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δυο συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του, τότε, κόμματος.

Συγκριμένα, υποστηρικτές της οργάνωσης βρίσκονται σε Πευκάκια, Νέο Ηράκλειο και Νέα Ιωνία, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και πορεία αριστερών οργανώσεων.

Όλα αυτά υπό το βλέμμα της Αστυνομίας, η οποία έχει επιστρατεύσει 1.600 αστυνομικούς από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΡΑΣΗ και φυσικά αστυνομικοί της ασφάλειας με πολιτικά που σκανάρουν όποιον περνάει από την περιοχή.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν γίνει 9 προσαγωγές για προληπτικούς λόγους. Κλειστή η λεωφόρος Ηρακλείου από την οδό Παπαναστασίου μέχρι την Ιφιγένειας

Γιάννης Οικονόμου: «Προετοιμασμένη η ΕΛ.ΑΣ., θα διαχειριστεί την κατάσταση»

Για τη συγκέντρωση ατόμων στο σημείο της δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Νέο Ηράκλειο και έχει σημάνει συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο "ΣΚΑΙ 100,3" τόνισε: «Η Αστυνομία είναι προετοιμασμένη για να διαχειριστεί την κατάσταση ανάλογα το πώς αυτή θα εξελιχθεί. Εδώ και πάρα πολλές ημέρες, από τις πληροφορίες που έχουμε, παρακολουθούμε μία κινητικότητα με αφορμή την σημερινή μέρα, που προγραμμάτιζαν κάποιες εκδηλώσεις διότι συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη δολοφονία δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής το 2013. Και αυτό κινητοποίησε μία αντιπαράθεση μεταξύ μπαχαλάκηδων, αντιεξουσιαστών, φασιστών, ακροδεξιών, με πληροφορίες για προσκλήσεις από το εξωτερικό, ακροδεξιών, για κάθοδο στην Αθήνα και από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ μέσω διεθνών επαφών, μέσω Europol και Interpol ζήτησε πληροφορίες από άλλες χώρες για τυχόν μετακινήσεις ακραίων στοιχείων προς τη χώρα μας. Οι πληροφορίες απο τις αρχές γειτονικών κρατών έφθασαν στην ασφάλεια, αυτή τη φορά αξιοποιήθηκαν - σε αντίθεση με τις πληροφορίες για τους Κροάτες - και οδήγησαν χθες βράδυ στη σύλληψη 21 ατόμων, στο «Ελ. Βενιζέλος» , τα οποία κρατούνται και θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για να φύγουν, να επιστρέψουν πίσω.

Μάλιστα τα 21 άτομα είναι μέλη της οργάνωσης Casa Pound που εδρεύει στην Ιταλία. To όνομα σημαίνει "Η οικία του Πάουντ", εμπνευσμένο απο τον Αμερικανό ποιητή Εζρα Πάουντ, υμνητή του Μουσολίνι. Oι 21 αμέσως μετά τη σύλληψή τους ανέβασαν κείμενο διαμαρτυρίας στο προσωπικό τους site συνοδευόμενο από δύο φωτογραφίες.

Στο κείμενο ο Πρόεδρος της οργάνωσης, Gianluca Iannone, δήλωνε: «Είναι απαράδεκτο να σταματούν και να συλλαμβάνουν αυθαίρετα πάνω απο 20 άτομα μόνο επειδή ήθελαν να συμμετάσχουν στη μνήμη δυο αγοριών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ ... Μια αδικαιολόγητη καταστολή που δεν θα μας εμποδίσει να τιμήσουμε τη μνήμη των δυο αγοριών...».

Σε συλλήψεις ατόμων που ετοιμάζονταν να κατέβουν στην Αθήνα για τον ίδιο σκοπό προχώρησε η αστυνομία και στη Θεσσαλονίκη με τον αρμόδιο υπουργό να τονίζει: «Γενικώς έχουμε αναπτύξει τις δυνάμεις και είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση και σε ό,τι αφορά στην πλευρά των ακροδεξιών, των νεοναζί, των φασιστών και από την πλευρά των αντιεξουσιαστών. Η αστοχία εκείνη δεν υπάρχει περίπτωση, ποτέ, να επαναληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να υπάρχει τέτοιος όγκος πληροφορίας και τουλάχιστον την πληροφορία που φτάνει στην ΕΛ.ΑΣ., που λέει, πόσα άτομα θα έρθουν, να μην γίνονται οι ενδεδειγμένες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Τα έχουμε πει πολλές φορές για εκείνα τα πράγματα, να μην επανερχόμαστε τώρα».