ΕΛΛΑΔΑ

Σάκης Τανιμανίδης: Η απάντηση στα δημοσιεύματα περί φοροδιαφυγής

Σάκης Τανιμανίδης: Η απάντηση στα δημοσιεύματα περί φοροδιαφυγής

Το δημοσίευμα ήθελε τον γνωστό παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη να μη δήλωνε χρηματικά ποσά που λάμβανε από εταιρείε για πώληση ή προώθηση προϊόντων

Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Σάκη Τανιμανίδη να φοροδιαφεύγει, με την ιδιότητα του influencer έδωσε το περιβάλλον του παρουσιαστή.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso ανέφερε ότι ο Σάκης Τανιμανίδης είχε μπει στο στόχαστρο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, καθώς φέρεται να μη δήλωνε τα χρηματικά ποσά που λάμβανε από εταιρείες για την πώληση ή την προώθηση προϊόντων.

Το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου στην εκπομπή Super Κατερίνα προβλήθηκαν δηλώσεις από το περιβάλλον του Σάκη Τανιμανίδη και της κουμπάρας του Μαρινας Βερνίκου.

«Το πρόστιμο αφορά την εταιρεία παραγωγής του «World Party», όπου ιδιοκτήτες ήταν ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης, η οποία μάλιστα πλέον έχει κλείσει.

Το πρόστιμο φέρεται να ήταν ένα ποσό μεταξύ 10.00030.000 ευρώ, όπου εξοφλήθηκε αμέσως και μάλιστα το θέμα έλυσε κατευθείαν ο λογιστής τους, οπότε είναι άτοπες οι κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

Ο Σάκης Τανιμανίδης αν ήθελε θα μπορούσε να διαφύγει δικαστικά για επανέλεγχο, όμως επέλεξε να πληρώσει το πρόστιμο. Το πρόστιμο αφορούσε σε ένα έγγραφο που δεν είχε κατατεθεί στα βιβλία της εφορίας της εταιρείας παραγωγής», αναφέρει το περιβάλλον του παρουσιαστή.

Η κουμπάρα του Σάκη Τανιμανίδη και της Χριστίνας Μπόμπα, Μαρίνα Βερνίκου, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου και δήλωσε: «Καταρχήν εγώ ξέρω ότι δεν ισχύει αυτό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Δεν θέλω να μπω σε τέτοια συζήτηση, αλήθεια δεν θέλω να το συζητήσω αυτό. Ούτε ξέρω το θέμα, ξέρω ότι δεν ισχύει, δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα συνάντησε και τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, ο οποιός σχολίασε την υπόθεση φοροδιαφυγής του Σάκη Τανιμανίδη, ενώ αναφέρθηκε σε αντίστοιχη περίπτωση που αφορούσε τον Νίκο Βέρτη.

«Δεν γνωρίζω τι σημαίνει influencer. Τους θεωρώ τεμπέληδες, δεν έχουν εργασία και κοινωνικότητα. Παρουσιάζουν μία ψεύτικη προσωπικότητα. Όσον αφορά τον κ. Βέρτη ταλαιπωρήθηκε αλλά η δικαιοσύνη τον αποκατέστησε όμως στον Άρειο Πάγο. Είτε είναι δημόσια πρόσωπα, είτε όχι θα πρέπει να περιμένει την κρίση της δικαιοσύνης και όχι να βγαίνουν στη φόρα τα ονόματα», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.