ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ομαδικός βιασμός 19χρονης ΑμεΑ - 15 χρόνια κάθειρξη σε έναν 19χρονο και έναν 23χρονο

viasmos
Photo: INTIME

Ο 19χρονος βιαστής, μαζί με έναν 21χρονο Ροδίτη είχαν δολοφονήσει την Ελένη Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018

Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκαν ομόφωνα ένας 19χρονος και ένας 23χρονος για ομαδικό βιασμό από κοινού και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 15 ετών χωρίς ελαφρυντικά.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου τους καταδίκασε για βιασμό που έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου το 2018 στη Ρόδο με θύμα μία 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Ο 19χρονος, που μαζί με έναν 21χρονο Ροδίτη είχαν δολοφονήσει την Ελένη Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018, έναν μήνα μετά μαζί με έναν 23χρονο κακοποίησαν σεξουαλικά τη 19χρονη κοπέλα.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για το ότι, στη Ρόδο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, αφού προηγουμένως είχαν μεταβεί σε υπαίθριο χώρο πίσω από εκκλησία -όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και η παθούσα- πρότειναν στην κοπέλα να τους ακολουθήσει σε όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική.

Το θύμα, που πάσχει από ψυχική-πνευματική διαταραχή και έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, αρχικά πείστηκε από τους ισχυρισμούς των δύο δραστών και μη αντιλαμβανόμενη τις εγκληματικές τους προθέσεις, δέχθηκε να τους ακολουθήσει, επιβιβαζόμενη στο αυτοκίνητο μαζί τους, σύμφωνα με τη Δημοκρατική.

Στη συνέχεια, αφού μετέφεραν την κοπέλα με το ανωτέρω όχημα του οποίου τις πόρτες κλείδωσε ο 19χρονος, σε υπαίθριο χώρο πλησίον παραλίας με χαμηλό φωτισμό κοντά σε καφέ - εστιατόριο και βγήκαν όλοι από το όχημα σε σημείο της παραλίας με θάμνους και φυτά, ο 19χρονος, παρουσία και του 23χρονου, με χτυπήματα στο πρόσωπο αλλά και απειλώντας τη για τη σωματική της ακεραιότητα, εξανάγκασε τη 19χρονη να προβεί σε ασελγή πράξη. Έπειτα, αφού οι κατηγορούμενοι από κοινού ακινητοποίησαν την κοπέλα κρατώντας της τα χέρια, επιβίβασαν βιαίως αυτήν εκ νέου στο όχημα και διανύοντας μικρή απόσταση, μετέβησαν σε άλλο σημείο.

Εκεί, οι δύο άνδρες βίασαν τη 19χρονη και την εξανάγκασαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Απολογούμενοι ο ένας ισχυρίστηκε ότι η πράξη τελέστηκε με την συναίνεση της 19χρονης και ο δεύτερος, που επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό, υποστήριξε ότι δεν ήρθε σε επαφή μαζί της.