ΕΛΛΑΔΑ

Φαίη Μπακογιώργου: «Δε μπορούσε να μιλήσει από το ξύλο, είχε σημάδια και αίματα»

Φαίη Μπακογιώργου: «Δε μπορούσε να μιλήσει από το ξύλο, είχε σημάδια και αίματα»

Σοκάρει η μαρτυρία γειτόνισσας της Φαίης Μπακογιώργου για την κακοποιήση που βίωνε η νεαρή μητέρα

Ζούσαν τη ζωή τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της άτυχης 23χρονης μητέρας, Φαίης Μπακογιώργου, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στην Κυψέλη.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου για τη σύλληψη της μητέρας, της αδελφής και της σπιτονοικοκυράς της Φαίης, για την ψυχρή δολοφονία της, τον Οκτώβριο του 2021. Η σορός της νεαρής εγκύου είχε βρεθεί σε ένα γκαράζ πεταμένη μέσα σε μία κουβέρτα 500 μέτρα περίπου από το σπίτι που έμενε στην Κυψέλη.

Γειτόνισσα της Φαίης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε σε όσα ύποπτα έβλεπαν οι γείτονες να συμβαίνουν στο διαμέρισμα όπου διέμεναν η 23χρονη με την μητέρα και την αδελφή της.

«Είχε δει μία κυρία ότι τα παιδάκια κρέμονταν από το μπαλκόνι. Κάλεσαν την πυροσβεστική, ήρθε μετά από λίγο η αστυνομία, μετά από κάποιες ώρες, με εντολή εισαγγελέα μπήκαν στο σπίτι, κατέβασαν την σπιτονοικοκυρά, τη ρώτησαν πόσα παιδάκια είναι επάνω, λέει τρία. Ανεβαίνει ο εισαγγελέας και της λέει δεν είναι τρία, είναι τέσσερα. "Πού να ξέρω εγώ, κοιμόταν το ένα", είπε εκείνη», λέει η γειτόνισσα της αδικοχαμένης κοπέλας.

Όπως σημειώνει, την Φαίη την είδε μετά από μέρες, «σε χάλια κατάσταση, με κοντό μαλλάκι, ταλαιπωρημένη, με σημάδια στον λαιμό και αίματα. Τη ρώτησα "Είσαι καλά Φαίη;", μου κούνησε το κεφάλι». «Ίσα που περπατούσε, δε μπορούσε να μιλήσει από το ξύλο που είχε φάει. Από τότε δεν την ξαναείδαμε», συμπληρώνει η γυναίκα.

Σοκάρει δε η περιγραφή της για την αντίδραση της αδελφής της 23χρονης μητέρας όταν την ρώτησαν για τον θάνατό της, καθώς αναφέρει πως ήταν απόλυτα ψύχραιμη, χωρίς ίχνος στενοχώρια για τον χαμό της αδελφής της.

«Όταν ρωτήσαμε τη μία για τον θάνατο λέει "α δεν είδα τίποτα, πολύ κρίμα, δεν ξέρουμε τίποτα, πολύ λυπάμαι γι'αυτό που έγινε"» και προσθέτει ότι «ήταν πολύ ψύχραιμες, ζούσαν τη ζωή τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

Στον ανακριτή σήμερα οι συλληφθείσες

Το κατώφλι του ανακριτή περνάνε σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η μητέρα η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακογιώργου, οι οποίες κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονη εγκύου, τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Πρόκειται για μία σοκαριστική ανατροπή στην υπόθεση, καθώς, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή ανέφερε ως αιτία θανάτου ισχαιμικό επεισόδιο, αποκαλύφθηκε πως η άτυχη γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε κουβέρτα βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Ο πατέρας της Φαίης από την πρώτη στιγμή έλεγε πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί και μάλιστα περιέγραψε τον ατελείωτο Γολγοθά που ζούσε η κόρη του. «Ο Θεός με λυπήθηκε, βρέθηκαν οι δολοφόνοι του παιδιού μου», δήλωσε ο ίδιος έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις.

Πώς από τα... παθολογικά αίτια φτάσαμε στη δολοφονία

Μια ομάδα του ανθρωποκτονιών δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα κορίτσι 23 ετών έφυγε απο "πνευμονικό οίδημα " και «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις» όπως έδειξε η ιατροδικαστική. Έψαχναν εμμονικά κάποιο στοιχείο μέχρι που βρήκαν...

Η κοπέλα είχε βρεθεί πεταμένη μπροστά απο ένα γκαράζ στην οδό Τύχης 3 στην Αθήνα, τυλιγμένη με μια κουβέρτα και φορούσε πιτζάμες. Άρα ήταν σε εσωτερικό χώρο πριν βρεθεί στο δρόμο και κάποιος την τύλιξε και μάλιστα πολύ προσεκτικά, καθώς εκέινη την ημέρα πέρασαν αρκετοί απο το σημείο, αλλά κανείς δεν κατάλαβε πως πρόκειται για πτώμα

Ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς και η σχέση εξάρτησης με τα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η σπιτονοικοκυρά δεν είναι άγνωστη στις ελληνικές αρχές. Απο το 1990 δίνει «παρόν» για απάτες ενώ μαρτυρίες λένε πως για να "τσιμπήσει" ανυποψίαστα θύματα με οικονομική δυσχέρεια και ανήμπορα να σταθούν στα πόδια τους, έστηνε καραούλι έξω απο τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και παρουσιαζόταν ως δικηγόρος.

Άγνωστο παραμένει ακόμα πως προσέγγισε τη Φαίη και την οικογένειά της ωστόσο στο σπίτι της φιλεξενούσε και μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Η φιλοξενούμενη ηλικιωμένη και ο μυστήριος θάνατός της

Εκτός απο την οικογένεια της Φαίης, στο σπίτι της Δροσοπούλου φιλοξενούνταν και μια ακόμη γυναίκα, ηλικιωμένη. Η έρευνα έδειξε πως ήταν θύτης και θύμα μαζί.Είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στην άτυχη Φαίη. Την ανάγκαζε κι εκείνη να επαιτεί ενώ την έσπρωχνε σε διερχόμενα αυτοκίνητα προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση απο τυχόν τραυματισμούς της 22χρονης.

Η ηλικιωμένη πέθανε 14.5 2021 και ο θάνατός της βεβαιώθηκε απο ιδιώτη γιατρό ενώ τις πληροφορίες προς τη γιατρό της παρείχε η σπιτονοικοκυρά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ηλικιωμένη έπασχε από διάφορες παθολογικές ασθένειες και ο θάνατός της επήλθε εξαιτίας αυτών, σε διαμέρισμα επί της οδού Αριστομένους. Ωστόσο, από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατος της επήλθε στο διαμέρισμα επί της οδού Ιωάννη Δροσοπούλου.

Ο ερευνητής που πίστεψε όσο κανείς την εγκληματική ενέργεια

Ο Χάρης Βεραμόν, ιδιωτικός ερευνητής ήταν εκείνος που απο την πρώτη στιγμή ήταν πεπεισμένος πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Έδωσε μια κομβική και πολύωρη καταθεση στους άνδρες του ανθρωποκτονιών για όλα όσα είδε, και άκουσε. Μιλά στο newsbomb.gr και αποκαλύπτει για πρώτη φορά όσα οι γείτονες του είχαν εκμυστηρευτεί.

«Γείτονες άκουγαν τα ουρλιαχτά της Φαίης απο το φωταγωγό. Τη χτυπούσε πολύ και υπάρχουν ενδείξεις ότι απέβαλε λόγω της κακοποίησης. Της φώναζε πολλές φορές που είναι τα λεφτά, φέρε τα λεφτά. Αλλοι την έβλεπαν να μην μπορεί ούτε να περπατήσει.Υποβασταζόμενη κινούνταν. Μαρτύρησε κυριολεκτκά στα χέρια αυτής της γυναίκας και όχι μόνο. Η Φαίη δεν μίλαγε γι 'αυτό που ζουσε και το ζούσε καιρό.Πάνω απο χρόνο...»

Μάλιστα, όπως μας αποκαλύπτει, οι 3 κατηγορούμενες δεν δέχθηκαν λεπτό να συνεργαστούν με τις αρχές και λίγο καιρό αφότου ταυτοποίηθηκε η σορός της Φαίης , μάρτυρας υποστήριξε ότι στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η κοπέλα εμφανίστηκε η σπιτονοικοκυρά.

«Ηταν όπως μας είπε η σπιτονοικοκυρά μαζί με μια ακόμη γυναίκα και κάτι ψάχνανε. Δεν ξέρω ποια ήταν η άλλη γυναίκα...»

Ο Χάρης Βεραμόν γνώριζε προσωπικά τη Φαίη, τότε που το κορίτσι ζούσε την εφηβική της ηλικία σε μια γειτονιά στου Ζωγράφου. Τότε που τίποτα δεν προμήνυε ότι θα έχει αυτό τέλος.

«Ναι την γνώριζα και λέγαμε ένα καλημέρα. Ένα πολύ γλυκό παιδί, φαινόταν μια χαρά. Νιώθω ίσως δικαίωση. Έκανα ό,τι μπορούσα για να φτάσουμε έως εδώ και το εδώ δεν είναι το τέλος, έχει κι άλλο...»

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση δηλώνει στο Newsbomb.gr: «Η κοπέλα όπως φαίνεται από τις μαρτυρίες έζησε απόλυτη τραγωδία στα χέρια μια μέγαιρας. Είναι μια υπόθεση που σε στιγματίζει λόγω του νεαρού της ηλικίας του θύματος και της αγριότητας που βίωσε».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των τριών γυναικών:

«Συνελήφθησαν σήμερα, 08 Νοεμβρίου 2023, πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου 2021, σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

Μία 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Μία 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο.

Μία 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Σχετικές ειδήσεις