ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Βγήκε η απόφαση για την 8χρονη - Δεν επιστρέφει στους βιολογικούς της γονείς

Καλλιθέα: Βγήκε η απόφαση για την 8χρονη - Δεν επιστρέφει στους βιολογικούς της γονείς

Καλλιθέα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση – Το δικαστήριο έκανε δεκτή την θέληση της 8χρονης να μην επιστρέψει στους βιολογικούς της γονείς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 8χρονης, οι γονείς της οποίας ζητούσαν να την πάρουν κοντά τους μετά από πέντε χρόνια που τους είχε αφαιρεθεί η επιμέλειά της. Το μικρό κορίτσι τα τελευταία 4 χρόνια ζούσε σε ανάδοχη οικογένεια και όπως ανέφερε η ίδια στους δικαστές, δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στους βιολογικούς της γονείς.

Χθες, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του ΠΕΝ (Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο) για ανάκληση της προσωρινής διαταγής που ορίζει την επιστροφή του παιδιού στους βιολογικούς του γονείς. Έτσι η 8χρονη επέστρεψε στο ίδρυμα και όπως είπε η διευθύντριά του, συνεχίζει να πηγαίνει στο σχολείο που πήγαινε, με τους συμμαθητές και τους φίλους του.

«Το δικαστήριο έκανε δεκτή τη θέληση του παιδιού. Χρειάζεται λίγος χρόνος να συνέλθει από το σοκ της εικόνας των αστυνομικών που πήγαν στο σχολείο της και την πήραν, αλλά θα γίνει κι αυτό. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, ελπίζω να βρεθεί μια λύση για το καλό του παιδιού», είπε η κ. Ζερβάκη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

Το δικαστήριο είχε αφαιρέσει την επιμέλεια της 8χρονης από τους γονείς της, μετά από καταγγελία σε βάρος της μητέρας για ενδοοικογενειακή βία. Η προσωρινή επιμέλεια δόθηκε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και μετά από έναν χρόνο το παιδί δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Σημειώνεται ότι το 8χρονο κορίτσι τις προηγούμενες ημέρες πέρασε έναν μικρό Γολγοθά μέχρι να βγει η οριστική απόφαση για την επιμέλειά της κατά την διάρκεια του οποίου αναγκάστηκε να μείνει νηστική αλλά και να κοιμηθεί στην αυλή του αστυνομικού τμήματος Καλλιθέας.

Διαβάστε επίσης:

Μάνος Δασκαλάκης: Χωρίς τους δικηγόρους του στην δεύτερη δίκη κατά της Πισπιριγκου

Αγία Βαρβάρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μοτοσικλέτες - Πουλούσαν τα μέρη τους αποσυναρμολογημένα

Νέα «καραβιά» μεταναστών στη Γαύδο: 21 άτομα στοιβάχτηκαν σε βαρκάκι