ΕΛΛΑΔΑ

Πήλιο: Ζευγάρι Αλβανών έβαλε τη φωτιά – Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

fotia

Πήλιο: Οι δράστες έκαιγαν ξερά χόρτα χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα

Ζευγάρι αλβανικής υπηκοότητας 39 και 37 ετών, ευθύνεται για την πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 13:40’ στην περιοχή «Βρωμονέρι» Προμυρίου στο Πήλιο, αναφέρει το thenewspaper.gr

Κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιέργειας δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα ως όφειλε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε παρακείμενη δασική έκταση.

Στους υπαίτιους της πυρκαγιάς επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενώ οι υπαίτιοι μετά από δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια που σχηματίστηκε, θα παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο.

Διευκρινίζεται ότι η Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021 ισχύει κι εκτός αντιπυρικής περιόδου (01/11- 30/4 επομένου έτους) και όσοι εκτελούν υπαίθριες αγροτικές εργασίες με τη χρήση πυρός, θα πρέπει να ακολουθούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ποινικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική όσοι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών και το προσεχές Σαββατοκύριακο (11-12/11/2023), καθώς αναμένεται στην περιοχή μας να έχουμε ανέμους νοτίων διευθύνσεων, που θα ξεπερνούν και τα 5 μποφόρ κατά τόπους.