ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: «Οι επιβάτες εντοπίστηκαν δεμένοι στο κάθισμά τους»

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: «Οι επιβάτες εντοπίστηκαν δεμένοι στο κάθισμά τους»
flashnews.gr

Ο δήμαρχος Πλατανιά στο Newsbomb.gr για την τραγωδία στο Μάλεμε Χανίων όπου πιλότος και συνεπιβάτης δικινητήριου αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση στη θάλασσα... δίπλα ακριβώς από τον αεροδιάδρομο.

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε η πτήση ενός δικινητήριου αεροσκάφους στα Χανιά, το οποίο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή λίγα μέτρα μακριά από την αερολέσχη Μάλεμε στα Χανιά. Στο αεροσκάφος επέβεναιαν δύο άτομα, ο πιλότος και ο συνεπιβάτης, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Τους δύο άτυχους νέους εντόπισε ιδιωτικό σκάφος με την παρουσία στελέχους του Λιμενικού, να είναι χωρίς τις αισθήσεις τους δεμένοι στα καθίσματά τους.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κύριος Μαλανδράκης Ιωάννης μίλησε στο Newsbomb.gr για την τραγωδία που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου στο Μάλεμε Χανίων και αποκάλυψε το χρονικό του περιστατικού

«Στις 18:05 με 18:10 είχε σουρουπώσει, έγινε αναφορά από ένα ζευγάρι που είδε το αεροσκάφος να πέφτει στα 200 μέτρα από την ακτή του Ιστορικού Αεροδρομίου. Το αεροσκάφος έπεσε με το μπροστινό μέρος. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό και η Ελληνική Αστυνομία και στις 18:30 εμείς. Ενημερώσαμε ναυαγοσώστες να βγούνε με δικό τους σκάφος. Έφτασαν στο σημείο και σε συνεχή επικοινωνία με σκάφη, ναυαγοσώστες και φάρους της Αστυνομίας από την στεριά πήγαν στο σημείο που έπεσε», ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος.

Όπως αποκαλύπτει ο Δήμαρχος, στο Newsbomb.gr στο αεροσκάφος υπήρχε φωτάκι που άναβε πριν βουλιάξει και το βλέπανε. Το φως αυτό μετά έσβησε με αποτέλεσμα να καταλάβουν ότι έχει πια βουλιάξει. «Βούλιαξε στα δυόμισι μέτρα βάθος, ούτε 300 μέτρα από την ακτή, παράλληλα με τον διάδρομο. Νόμιζε ότι θα προσγειωθεί στον διάδρομο και τελικά έπεσε στη θάλασσα».

Ο ναυαγοσώστης που βρισκόταν στο σκάφος ενημέρωσε ότι βρήκε το αεροπλάνο και βούτηξε μάλιστα χωρίς στολή κατάδυσης και με αναπνοές εντόπισε τους δύο άνδρες. Δυστυχώς «εντόπισε τους δύο άνδρες δεμένους στο κάθισμα τους, τον πιλότο και τον συνεπιβάτη», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πλατανιά.

Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει αναφορά ότι έκαναν πέρασμα από το αεροδρόμιο και πήγαν δυτικά και έχασαν τον προσανατολισμό τους με το μπροστινό μέρος στη θάλασσα και συνετρίβη»

Ο κύριος Μαλανδράκης μιλώντας στο Newsbomb.gr δήλωσε ότι στο αεροδρόμιο του Μάλεμε δεν υπάρχει φωτισμός και δεν επιτρέπεται τα αεροσκάφη τέτοιου τύπου να πετάνε τη νύχτα. Το δικινητήριο θα έπρεπε να είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» στα Χανιά.

Το αεροσκάφος ξεκίνησε από την Κωπαϊδα και αναφορές κάνουν λόγο ότι ήθελε να συμμετάσχει ή να δει τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στην αερολέσχη Μάλεμε.

Αυτός είναι ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους που έπεσε στο Μάλεμε Χανίων

Προς το παρών έχουν γίνει γνωστά μόνο τα στοιχεία του πρώτου άνδρα που βρέθηκε.

Πρόκειται για τον πιλότο, τον Θεόδωρο Πάντο, πρόεδρος του ΔΣ της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας.

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο δεύτερος επιβάτης του μοιραίου αεροσκάφους

Θλίψη και για τον συνεπιβάτη του μοιραίου αεροσκάφους. Πρόκειται για τον Κώστα Καραμπίνη, ο οποίος ήταν οδηγός λεωφορείων και είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr ο αδικοχαμένος άνδρας είχε πάρει άδεια από την εργασία του για να μεταβεί στην Κωπαϊδα και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις στην Αερολέσχη του Μάλεμε.

Ο Ναυαγοσώστης που εντόπισε τα δύο άτομα: «Ήταν δεμένοι δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν - Είχαν χτυπήματα»

Ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιέγραψε τις δραματικές ώρες και πως εντοπίστηκαν τα δυο θύματα του δυστυχήματος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων Παναγιώτης Τζαράκης στις τοπικές ιστοσελίδες, είναι άγνωστο το γιατί ο πιλότος δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο δεν ενδείκνυται για νυχτερινή χρήση. Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι ο πιλότος λόγω της νύχτας αποπροσανατολίστηκε με αποτέλεσμα την πτώση στην θάλασσα.

Σχετικές ειδήσεις