ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα για την Παλαιστίνη στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα για την Παλαιστίνη στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο
thestival.gr

Ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη με μαζική συμμετοχή

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που θα κινηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στο σημείο εκκίνησης.

thestival.gr

Στην πορεία πρωτοστατεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974. Συμμετέχουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αριστερές οργανώσεις, κόμματα της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

thestival.gr

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thestival.gr, στην πορεία οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα για το Πολυτεχνείο, αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, εν μέσω του πολέμου με το Ισραήλ. Αρκετοί διαδηλωτές μάλιστα κρατούν παλαιστινιακές σημαίες, ενώ ιδιαίτερα ισχυρή αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ πλαισιώνει την πορεία.

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν απομακρύνει τους κάδους απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα έχουν κατεβάσει τα στόρια τους, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Δείτε βίντεο από την πορεία: