ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Καλαμάτα: Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ
messinialive.gr

Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο η ανησυχία και το σοκ των επιβατών για την επίθεση στο λεωφορείο στην Καλαμάτα ήταν έκδηλο. 

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα - Αθήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Γιάννη Κάντζα, ο οποίος μίλησε στο messinialive.gr, ήταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και το λεωφορείο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιο για Αθήνα, όταν, ενώ κινούνταν στην εθνική όδό στο ύψος των Αρφαρών λίγο πριν τα διόδια, δέχθηκε επίθεση με πέτρες, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί το πίσω δεξί τζάμι του λεωφορείου και να σπάσει.

messinialive.gr
messinialive.gr

Το λεωφορείο είχε 49 επιβάτες και ευτυχώς έσπασε μόνο το εξωτερικό τζάμι από το διπλό τζάμι ασφαλείας που διαθέτει. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο η ανησυχία και το σοκ των επιβατών για την επίθεση ήταν έκδηλο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ο οδηγός πρόλαβε και είδε σε παράδρομο του αυτοκινητόδρομου 3 νεαρούς Ρομά, οι οποίοι αμέσως μετά την επίθεση απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία, καθώς και όχημα οδικής βοήθειας του Μορέα, για να διευκολύνει την κυκλοφορία, καθώς το λεωφορείο σταμάτησε στην άκρη του δρόμου προκειμένου να έρθει δεύτερο, εφεδρικό λεωφορείο, στο οποίο και μετεπιβιβάστηκαν μετά από λίγη ώρα οι επιβάτες, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Αθήνα, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται στην αναζήτηση των δραστών της επίθεσης συγκεντρώνοντας υλικό από κάμερες της περιοχής.