ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Φόβοι για υπερχείλιση στον Χάραδρο ποταμό - Ολονύχτια μάχη των συνεργείων

Αχαΐα: Φόβοι για υπερχείλιση στον Χάραδρο ποταμό - Ολονύχτια μάχη των συνεργείων

Τα συνεργεία δημιουργούν αναχώματα. Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες. 

Η κακοκαιρία που περίμεναν οι μετεωρολόγοι «χτύπησε» τη Δυτική Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα - ιδιαίτερα στην Αχαΐα και την Ηλεία.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές, καθώς υπάρχουν φόβοι για υπερχείλιση του ποταμού Χάραδρου εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Τα συνεργεία είναι επί ποδός και δίνουν μάχη με τον χρόνο, φτιάχνοντας αναχώματα.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη μπόρα και χαλάζι έπληξε την Πάτρα, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια. Σε Ρίο και Ακταίο έπεσαν δέντρα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί δεκάδες κλήσεις. Τα πράγματα ήταν εξίσου δύσκολα και στον Πύργο, όπου σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές, κυρίως στην παραλιακή.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τα επόμενα 24ωρα

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, την Τετάρτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 7 μποφόρ.

Χωρίς προβλήματα αναμένονται οι θαλάσσιες συγκοινωνίες από αύριο ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη (ψύχρα στη βόρεια Ελλάδα). Την Παρασκευή έως Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 22-23°C στα κεντρικά και νότια.