ΕΛΛΑΔΑ

Τι συμφέρει περισσότερο, το μαγειρευτό ή το έτοιμο φαγητό απέξω;

Τι συμφέρει περισσότερο, το μαγειρευτό ή το έτοιμο φαγητό απέξω;

Με την ακρίβεια να σαρώνει, φαίνεται ότι τελικά μπορεί να συμφέρει να παίρνουμε το φαγητό έτοιμο από καταστήματα παρά να το μαγειρεύουμε σπίτι μας!

Η εκπομπή Live News του Mega αγόρασε τα υλικά και έψησε μουσακά, με το κόστος στο ταμείο να φτάνει τα 40-45 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς την ταλαιπωρία, το ρεύμα και τα απορρυπαντικά που θα χρειαστούν στη συνέχεια.

Στο απόλυτο crash test των ημερών πολλές νοικοκυρές θα βρουν την ευκολία τους και πολλοί εργένηδες την λύση στο να μην ξέρουν να μαγειρέψουν, αλλά και για να πληρώσουν λιγότερα από το ταβερνάκι. Άλλοι πάλι θα το δουν μόνο ως λύση ανάγκης.

Ο ρεπόρτερ της εκπομπής θα δοκιμάσει τη νέα τάση και θα αγοράσει ένα χορταστικό, όπως φαίνεται στα πλάνα, κομμάτι μουσακά.

Το θέμα όμως πάντα είναι πόσο κοστίζει στην τσέπη το έτοιμο και πόσο το μαγειρευτό, ενώ υπάρχει και η τρίτη επιλογή του κρύου που θέλει ζέσταμα και είναι έτοιμες. Όπως φαίνεται, γύρω στα 2,50 έως 4 ευρώ η μερίδα, ενώ τα γιουβαρλάκια και τα ζυμαρικά φτάνουν γύρω στα 5 ευρώ.

Πρακτικά με το κόστος του να μαγειρέψει κανείς στο σπίτι 8 μερίδες, είναι όσο χρειάζεται για να φάει μία οικογένεια μεσημέρι και βράδυ. Στο δε κοτόπουλο το κόστος μπορεί να βγαίνει και φτηνότερο από το να αγοράσει κανείς το κοτόπουλο και να το ψήσει στο σπίτι, αφού τα σούπερ μάρκετ που πουλάνε και φαγητό έχουν την ευκαιρία να ψήνουν ταυτόχρονα πάρα πολλές μερίδες, μειώνοντας το κόστος, κάτι που τα νοικοκυριά δεν έχουν.