ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πώς θα γίνει η πλατεία Αριστοτέλους αν ανέβει η στάθμη της θάλασσας

Θεσσαλονίκη: Πώς θα γίνει η πλατεία Αριστοτέλους αν ανέβει η στάθμη της θάλασσας

Θεσσαλονίκη: Η πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής προκαλεί ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να απαιτήσουν άμεσα δράση από τις κυβερνήσεις τους για την αποφυγή εφιαλτικών επιπτώσεων για τις επόμενες γενιές

Ραντεβού στο Ντουμπάι για την ετήσια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, έδωσαν ηγέτες από διάφορες χώρες με την επικείμενη ανησυχητική άνοδο της θερμοκρασίας και, κυρίως, την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών να καταλαμβάνει την κορυφαία θέση στην ατζέντα.

Η πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής προκαλεί ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η πρόβλεψη για τις περιοχές που θα πλημμυρίσουν νερό στην Θεσσαλονίκη, αν δεν μειώσουμε την παγκόσμια θερμοκρασία.

Η αύξηση της ρύπανσης, που είναι αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει ήδη επιφέρει επιδείνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως σοβαρές ξηρασίες, καταστροφικές πλημμύρες, και γρήγορη τήξη των πάγων παγκοσμίως.

Επιστήμονες που παλαιότερα χαρακτηρίζονταν ως γραφικοί και παρέμεναν στο περιθώριο, καλούνται τώρα να συμμετέχουν σε ειδικές επιτροπές για την εκτίμηση της έκτασης του προβλήματος. Η ανόδος της στάθμης της θάλασσας, πιθανόν να αλλάξει τον παγκόσμιο χάρτη, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να αναγκαστούν σε μετανάστευση, με παράκτιες πόλεις να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των πλημμυρών.