ΕΛΛΑΔΑ

«Βεντέτα» χούλιγκαν-αστυνομικών: Γιατί η οπαδική βία βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά

huligan

Οπαδική βία: «Εγώ περνάω τα πάντα κανονικά... Μαχαίρια, φωτοβολίδες ναυτικές... Κανονικά όλα... Κανείς δε με έχει ελέγξει», λέει οπαδός.

Εκτός ελέγχου μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ χούλιγκαν και ΕΛ.ΑΣ με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τα περιστατικά ακραίας βίας τόσο μεταξύ οπαδών όσο και κατά Αστυνομικών.

Ενώ οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δράστες των επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη συνεχίζονται πυρετωδώς μαρτυρίες οπαδών απαντούν στο ερώτημα πως βρίσκονται μέσα στα γήπεδα μαχαίρια, φωτοβολίδες σαν και αυτές που χτύπησαν τον άτυχο αστυνομικό. στου Ρέντη.

Τα επεισόδια ξεκινούν μέσα στα γήπεδα. Εκεί που είναι οπλισμένοι οι οπαδοί, όπως λένε οι ίδιοι. Πώς περνούν, όμως, μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι φωτοβολίδες και τα καπνογόνα; Μα όπως περνούν κάθε φορά... από την πόρτα, λένε οι οπαδοί που μπαίνουν οπλισμένοι σε κάθε παιχνιδι.

«Περνάμε κανονικά μαχαίρια και φωτοβολίδες στο γήπεδο, δεν γίνεται κανένας έλεγχος».

Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων θα εξετάσει η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο αναστολής των εγχώριων διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα αναμένεται να συζητηθεί στην έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα επεισόδια στου Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσαν ανακοίνωση, ζητώντας τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, σε όλα τα αθλήματα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, υφυπουργός Αθλητισμού Γιαννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει σοβαρά μέτρα. Μάλιστα, ένα από τα ζητήματα που αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι είναι και της αναστολής όλων των αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα για το προσεχές διάστημα!

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά τη δολοφονία Κατσουρή

Μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα:

  1. Μπαίνει λουκέτο στις παράνομες λέσχες φιλάθλων

  2. Κάθε ομάδα έχει έναν σύνδεσμο μόνο με έδρα την ΠΑΕ
  3. Δημιουργείται παρατηρήτηριο βίας
  4. Ο έλεγχος για την είσοδο στις θύρες των οργανωμενων οπαδών περνά στην ΕΛ.ΑΣ.

Από τον Αυγουστο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2023, η κυβέρνηση έχει αλλάξει δύο φορές το πλαίσιο και έχει επαναφέρει το ιδιώνυμο. Η βία, όμως, βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα μπροστά.

Παρά τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η βία βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.