ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αγωνία για την 17χρονη μαθήτρια - Δεν ανταποκρίθηκε στην ένεση αδρεναλίνης

Κρήτη: Αγωνία για την 17χρονη μαθήτρια - Δεν ανταποκρίθηκε στην ένεση αδρεναλίνης

Η μαθήτρια παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου στην Κρήτη μετά από κατανάλωση γαλακτοκομικών στα οποία ήταν αλλεργική

Σταθερά κρίσιμη είναι η κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης από το πρωί της Κυριακής μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη.

Η μαθήτρια από το Περιστέρι παραμένει διασωληνωμένη, ενώ πλέον έχει υποστεί και οίδημα στον εγκέφαλο, την ώρα που νέες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πώς η ανήλικη έπαθε το αλλεργικό σοκ, το οποίο της προκάλεσε ανακοπή και πώς οι γιατροί έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Το πρωί της Κυριακής η 17χρονη πήγε στον μπουφέ του ξενοδοχείου για πρωινό και συμμαθητές της ανέφεραν ότι την είδαν να αλείφει βούτυρο σε μία φέτα ψωμί. Η ανήλικη γνώριζε πως ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά και λίγο αργότερα κατάλαβε ότι είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και άρχισε να τρέχει προς το δωμάτιό της, προκειμένου να κάνει την ένεση που είχε πάρει μαζί της από την Αθήνα.

Λίγα λεπτά αργότερα εκπαιδευτικός συνειδητοποίησε την απουσία της μαθήτριας και ανέβηκε στο δωμάτιό της, όπου την βρήκε αναίσθητη, καθώς περίπου 5 με 7 λεπτά νωρίτερα είχε υποστεί ανακοπή. Παρόλο που είχε κάνει την ένεση, ο οργανισμός της δεν ανταποκρίθηκε.

Στο ξενοδοχείο της Αμμουδάρας έσπευσε ασθενοφόρο για την διακομιδή της 17χρονης στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, χωρίς σφυγμό, εκεί όπου οι γιατροί κατάφεραν μετά από 10 λεπτά αγωνιώδους προσπάθειας να την επαναφέρουν.

Πώς προκλήθηκε το αλλεργικό σοκ

Για το πώς προκλήθηκε το αλλεργικό σοκ, οι γιατροί εικάζουν ότι αυτό έγινε είτε από τρόφιμο, όπως το βούτυρο, είτε από καφέ που περιείχε γάλα. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς της μαθήτριας που ταξίδεψαν από την Αθήνα στο Ηράκλειο, για να βρεθούν στο πλευρό της κόρης τους.

Οι συμμαθητές της 17χρονης παραμένουν σε κατάσταση σοκ, ενώ συνοδοί εκπαιδευτικοί των παιδιών μίλησαν στο MEGA. «Η εκδρομή των παιδιών ξεκίνησε το Σάββατο και θα επιστρέψουν την Τετάρτη. Είχαμε ένα καλό νέο χθες το βράδυ για βελτίωση. Είναι 17 χρονών παιδί και πρέπει να γίνει καλά».

Μαθητές και καθηγητές έχουν στο μυαλό τους συνεχώς τις είδες εικόνες, ενώ τα χαμόγελα από χθες έχουν «παγώσει» για όλους.

«Το ΕΚΑΒ ήρθε πάρα πολύ γρήγορα, δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στην μεταφορά του παιδιού. Έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν και με το παραπάνω. Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν αμέσως, το ΕΚΑΒ ήρθε αμέσως. Οι γιατροί ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ θετικά».

Η 17χρονη συνεχίζει να δίνει την πιο μεγάλη μάχη για τη ζωή της, αφού ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ οι γιατροί θεωρούν τις επόμενες ώρες καθοριστικές για την πορεία της υγείας της ανήλικης, που βρέθηκε να χαροπαλεύει σε μία απλή σχολική εκδρομή.