ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 27χρονος «βούταγε» πορτοφόλια επιβατών σε αστικά λεωφορεία - Πώς τον έπιασε η ΕΛ.ΑΣ

Θεσσαλονίκη: 27χρονος «βούταγε» πορτοφόλια επιβατών σε αστικά λεωφορεία - Πώς τον έπιασε η ΕΛ.ΑΣ

Ο 27χρονος δράστης μόνο τον τελευταίο μήνα είχε διαπράξει τουλάχιστον 10 κλοπές πορτοφολιών σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Χειροπέδες σε έναν 27χρονο Αλγερινό πέρασαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε κάνει «επάγγελμα» τις κλοπές πορτοφολιών μέσα σε αστικά λεωφορεία.

Όπως διαπιστώθηκε, μόνο τον τελευταίο μήνα, είχε διαπράξει τουλάχιστον 10 κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους επιβάτες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, ο 27χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου το μεσημέρι της Τρίτης, αφότου έκλεψε το πορτοφόλι 18χρονης μέσα σε αστικό λεωφορείο. Ο συλληφθείς πραγματοποίησε τρεις ανέπαφες συναλλαγές συνολικού ύψους 131 ευρώ με τις τραπεζικές κάρτες που περιείχε το πορτοφόλι, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και δεύτερο πορτοφόλι, το οποίο είχε αφαιρέσει νωρίτερα από 21χρονη και πάλι εντός αστικού λεωφορείου.

Aπό την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο 27χρονος από κοινού με αλλοδαπό συνεργό του, δρώντας, είτε από κοινού, είτε κατά μόνος του, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου προέβησαν σε δέκα επιπλέον κλοπές πορτοφολιών εντός αστικών λεωφορείων, κυρίως στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιούσαν αγορές (ανέπαφες συναλλαγές) με τις τραπεζικές κάρτες που αφαιρούσαν.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, καθώς και του συνεργού του, για διακεκριμένη κλοπή και απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.